Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 59.222 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης κορωνοϊού από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασε έτσι τα 3,36 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.

Εξάλλου ακόμη 411 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 135.582 νεκρούς.

Η τάση ώθησε ορισμένες πολιτείες να κάνουν κι άλλα βήματα προς τα πίσω στη διαδικασία επανεκκίνησης των οικονομιών τους. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έδωσε έτσι εντολή χθες να κλείσουν εστιατόρια και μπαρ ενώ στις

Στις κομητείες που πλήττονται χειρότερα από την πανδημία θα κλείσουν επίσης οι εκκλησίες, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Η απόφαση αυτή του κυβερνήτη ήρθε σε μια περίοδο όπου, μετά από εβδομάδες σταδιακής επανεκκίνησης, τα υγειονομικά συστήματα αρκετών αγροτικών κομητειών δέχονται υπερβολική πίεση ενώ ταυτόχρονα τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία στις μητροπολιτικές περιοχές, όπως στο Λος Άντζελες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην Καλιφόρνια με Covid-10 αυξήθηκε κατά 28% τις τελευταίες εβδομάδες. Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι αυξήθηκε κατά 20% ο αριθμός εκείνων που χρειάζονται νοσηλεία στην εντατική.

Σε όλη την Πολιτεία, την Κυριακή νοσηλεύονταν με νέο κορωνοϊό 6.485 άνθρωποι και από αυτούς οι 1.833 στην εντατική.

Πυρά Φάουτσι

Ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια σεμιναρίου της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ μέσω βιντεοδιάσκεψης ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι η χώρα ουδέποτε «έκλεισε εντελώς», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν «αρχίσει να βλέπουν το τέλος» της πανδημίας. Δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021 από τους επιστήμονες.