Κορωνοϊός: Στην Τουρκία κλεινούν σχολεία και πανεπιστήμια -Αναβάλλονται τα ταξίδια του Ερντογάν

Εκτακτα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό πάρθηκαν και στην Τουρκία.

Υστερα από μαραθώνια συνεδρίαση σχεδόν 5 ωρών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κκορωνοϊού στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα. Επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, θα συνεχιστούν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Επίσης ανακοίνωσε ότι όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους. Ο Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Οσον αφορά σε εκείνους που φτάνουν από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

Τέλος, ο Καλίν απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, απάντησε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.
Πηγή: iefimerida.gr