Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, εκτίμησε την Κυριακή πως μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε φτάσει σε ανοσία της τάξεως του 50% στον γενικό πληθυσμό της χώρας, εφόσον συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί έναντι της Covid 19.

«Το τείχος ανοσίας θα χτιστεί με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, γι’ αυτό δεν θα πρέπει κανείς να καθυστερήσει», είπε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, σημείωσε πως παρατηρείται μια ενθαρρυντική εικόνα, καθώς καταγράφεται μια μείωση κατά 18% στους διασωληνωμένους ασθενείς και περίπου 50% στις εισαγωγές ασθενών με Covid 19.

«Έχουμε μια σχετικά διαχειρίσιμη κατάσταση. Έχουμε μείωση στα κρούσματα κατά 35% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε Σάββατο με κάτω από 2.000 κρούσματα», υπογράμμισε ο καθηγητής Τζανάκης.

Τέλος, επισήμανε πως «το καλοκαίρι αυτό θα είναι αρκετά καλό, αρκεί να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί, ενώ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τον εμβολιασμό των φτωχών κρατών για να μην έχουμε πινγκ πονγκ κρουσμάτων».

Πηγή:cnn.gr