Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των δομών υγείας του Νομού Καρδίτσας, υπογραμμίζει η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου με επιστολή του προς το Υπουργείο.

Επισημαίνει μάλιστα ότι το διαχρονικό αυτό αίτημα, είναι ακόμη πιο αναγκαίο στην παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία το Νοσοκομείο Καρδίτσας έχει «πληγωθεί» από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Γι’ αυτό και καλεί το υπουργείο να μεριμνήσει γρήγορα, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια εφησυχασμού».

Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου σημειώνει επίσης ότι οι ιδιώτες ιατροί επιτελούν ένα σημαντικό έργο και ρόλο στην διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού ή λοιπών και έπρεπε να εμβολιαστούν μαζί με τους ιατρούς του ΕΣΥ, μαζί και το βοηθητικό προσωπικό των Ιατρείων τους.

Νοσοκομείο

Αναλυτικά η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και ο Γεν. Γραμματέας κ. Θωμάς Σίμος, αναφέρει:

«Tο Γ.Ν. Καρδίτσας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βγήκε πληγωμένο και ειδικά η Παθολογική του κλινική, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτή λειτουργεί με το ήμισυ του προσωπικού της και υπέστη και την πρόσφατη απώλεια ενός εξαιρετικού μας συνάδελφου.Η ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής, της ΜΕΘ, της Μονάδας Covid και του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο μας είναι μονόδρομος, καθώς χρειαζόμαστε ιατρούς αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, και ειδικότερα, όπως προαναφέραμε, παθολόγους.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα