Τη δυσαρέσκεια και απογοήτευση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και αναψυχής, προκάλεσε η ανακοίνωση της παράτασης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στο Ν. Καρδίτσας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το κλείσιμο των καταστημάτων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.
Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ν. Καρδίτσας κ. Νίκος Γκέκας, ουσιαστικά μπαίνει «ταφόπλακα» σε όποια ελπίδα είχαν εκατοντάδες επαγγελματίες της περιοχής να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.
Τα πλήγματα που επέφερε η πανδημία και τα μέτρα για τις επιχειρήσεις είναι αλλεπάλληλα και καταστροφικά για ορισμένους κλάδους της εστίασης- αναψυχής. Σύμφωνα με τον κ. Γκέκα περιθώρια για την κάλυψη του χαμένου τζίρου πλέον δεν υπάρχουν, ενώ οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν. Οι επιχειρήσεις βαδίζουν με μαθηματική ακρίβεια προς το λουκέτο, με οδυνηρές επιπτώσεις για τους εργαζομένους, την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ο κ. Νίκος Γκέκας

Η κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών του κλάδου, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκέκας, είναι ηχηρή και η πολιτεία καλείται να σταθεί στο πλευρό του κλάδου που ακροβατεί επί ξυρού ακμής, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης.