Απόλυτα κυρίαρχη ήταν η Αναγέννηση στο παιχνίδι με τον Πιερικό που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο και με την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση ύστερα από πέντε αναβολές στο πρωτάθλημα της super league 2 επιβλήθηκε με σκορ 2-0 κατακτώντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο!

Οι “κιτρινόμαυροι” υπήρξαν ουσιαστικότατοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Αν και ο Πιερικός ήταν αυτός που πρώτος απείλησε μόλις στο 2′ με τον πρώην παίκτης της Καρδιτσιώτικης ομάδας (Χατζάρας), δεν είχε απαντήσεις στο παιχνίδι της Αναγέννησης που επικράτησε σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου.

Δεν κατόρθωσε να πετύχει γκολ στο 3′ με το τετατετ του Σταμόπουλου (απέκρουσε ο Τζήμας), αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει προβάδισμα μόλις στο 16′ με ένα ωραίο κόρνερ του Μπενγκόα και κεφαλιά του Μπάλλα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Κατερινιωτών.

Αυτό το γκολ ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς καθώς αποδόμησε την αμυντική τακτική του Πιερικού απο νωρίς και έδωσε τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Αναγέννηση ήταν κυρίαρχη και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους αντιπάλους της, έχοντας απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα θεμελίωνε τη νίκη.

Στην επανάληψη παρά τη “ζωηράδα” που επέδειξαν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά, δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Γκέκα και η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα.

Ετσι ήλθε και το δεύτερο γκολ στο 74′ της αναμέτρησης μετά από ωραίο συνδυασμό, συρτή παράλληλη σέντρα από αριστερά του νεοαποκτηθέντα Μπαντιμπαγκά και άψογο πλασέ του Μπενγκόα!

Ο Τζήμας γλίτωσε το 3-0 σε φάση του Καρανίκα στο 90′ αλλά τελικά η Αναγέννηση πήρε αυτό που ήθελε με μια μεστή εμφάνιση και συνέχισε τις καταπληκτικές επιδόσεις της στο στάδιο όπου έχει πετύχει έξι νίκες σε ισάριθμα ματς έχοντας δεχθεί μόλις δύο τέρματα και μάλιστα από πέναλτι (4-2 με Τρίκαλα)!

Η ικανοποίηση είναι διάχυτη στους “κιτρινόμαυρους” που χωρίς ανάσα συνεχίζουν την προσπάθεια την προσεχή Τετάρτη με εξ αναβολής ματς απέναντι στον Πανσερραϊκό πάλι στο Δημοτικό στάδιο.

AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Καρανίκας, Γκόλιας, Λαρρέα, Σταμόπουλος, Μπάλλας (75′ Δημούτσος), Πλέγας, Πολίτης (85′ Κουτσιανικούλης), Μπενγκόα (75′ Βιδάλ), Μπραμπίγια (65′ Μπαντιμπανγκά), Μπιανκόνι (85′ Γκίνη).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Γιαλαμίδης, Τόσκας, Χαρτσιάς, Σουντάρ (82′ Krimitz;aw), Χαντζάρας, Β. Παπαδόπουλος, Φωκαΐδης (70′ Ζαφειράκης), Μπουόλι (70′ Ιτσιος).