Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και οι αναγκαίες υποδομές για την αναβάθμιση των Λουτρών Σμοκόβου και της Λίμνης Πλαστήρα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας των Γ.Γ Τουρισμού και Οικονομικής Πολιτικής κας Βίκυς Λοΐζου και κ. Χρήστου Τριαντόπουλου αντίστοιχα, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.

Με πρώτο σταθμό τα Λουτρά Σμοκόβου, όπου ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες για την αναβάθμιση των Λουτρών, και η κα Λοΐζου ανακοίνωσε την απλοποίηση των διαδικασιών αναγνώρισης των ιαματικών πηγών, ώστε να είναι και πιο άμεση η προσέλκυση επενδύσεων. Ταυτόχρονα τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού επενδύει στον τουρισμό ευεξίας και υγείας, από τον οποίο αναμένεται και η ανάπτυξη παράλληλων θεματικών μορφών τουρισμού.

Και κατά την επίσκεψη στους χώρους των Λουτρών Σμοκόβου, όπου οι εντυπώσεις ήταν άριστες, όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος επεσήμανε ότι η Π.Ε Καρδίτσας πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχουν οι ιαματικές πηγές, με σύγχρονες υποδομές και με έναν συνδυασμό θεραπευτικών και άλλων παροχών, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Την μεγάλη συνεισφορά της Λίμνης Πλαστήρα στην οικονομία της Π.Ε Καρδίτσας ανέπτυξε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Νούσιος, τόνισε μεταξύ άλλων: ‘’Οι προσπάθειες ανάπτυξης της περιοχής έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδεικνύει συνεχώς νέες μορφές τουρισμού με πρωτοποριακές αθλητικές δραστηριότητες. Η δυναμική του Αθλητικού Τουρισμού στην Λίμνη Πλαστήρα είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση και σε άλλες δραστηριότητες ( διαμονή, εστίαση κ.λπ), που αναπτύσσονται στην περιοχή. Στόχος μας οι δράσεις επανασχεδιασμού (rebrandindκαι marketing),ώστε η Λίμνη Πλαστήρα να καταστεί ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με προσφορά ενός πολυεπίπεδου τουριστικού προϊόντος, υψηλών προδιαγραφών, και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αυτό σημαίνει την ανάδειξη θεματικών ενοτήτων όπως ο ορειβατικός τουρισμός, ο οινικός και γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός εμπειρίας (πτήσεις με αερόστατο, βιωματικές δράσεις στη φύση κλπ), καθώς επίσης και ο θρησκευτικός και συνεδριακός τουρισμός. Διανύσαμε και διανύουμε σίγουρα μια δύσκολη περίοδο λόγω του COVID-19, όμως έχουμε τη δυνατότητα προσαρμογής και επαναπροσδιορισμού προτεραιοτήτων και αναπτυξιακών ευκαιριών’’.

Από την πλευρά της η κ. Λοΐζου δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα εντάξει τη Λίμνη Πλαστήρα στο σχέδιο για τον ορεινό τουρισμό , ενώ ο κ. Τριαντόπουλος έκανε λόγο για τα προγράμματα χρηματοδότησης αποκατάστασης των ζημιών από τον ΙΑΝΟ, τα οποία δημιουργούν αναπτυξιακές ευκαιρίες για την περιοχή.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπο, σε μονοπάτια, γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις.