Τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος στους πληγέντες του νομού, που είδαν τις κατοικίες τους να καταστρέφονται από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας.

Η διάρκεια της επιδότησης ενοικίου – συγκατοίκησης είναι έως δύο χρόνια και το χορηγούμενο ποσό κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Συγκεκριμένα, ορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα, 350 ευρώ το μήνα για οικογένειες δύο ατόμων, 400 ευρώ για οικογένειες τριών ατόμων, 450 ευρώ για οικογένειες τεσσάρων ατόμων και 500 ευρώ για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων.

Μετά από συνεχείς επαφές του κ. Τσιάρα με τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Καραμανλή Σταϊκούρα και Γεωργιάδη αντίστοιχα , εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση, η οποία επιδοτεί προσωρινή στέγαση στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των οποίων η κατοικία τους έχει υποστεί βλάβες, έχει χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλη για χρήση ή επικινδύνως ετοιμόρροπη.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 27 Οκτωβρίου 2020 με αριθμό φύλλου 4746 και περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στην αρμόδια υπηρεσία.