Με όλα τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα των ειδικών και του υπουργείου, ξεκίνησε η φετινή χρονιά στο Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» του Δήμου Καρδίτσας. Οι ωφελούμενοι φιλοξενούνται πλέον σε άλλο χώρο, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιρίου της δομής.

Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι, μέχρι την παράδοση του έργου, φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο, πλησίον του Κέντρου, που έχει διαμορφωθεί καταλλήλως. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη χρήση της μάσκας, τη θερμομέτρηση πριν την επιβίβαση στο λεωφορείο που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις και πριν την είσοδο στη δομή, ενώ χθες έγιναν τεστ covid σε όλους τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους της δομής.

Η σύμβαση του έργου αφορά την δημιουργία Κέντρου συνολικής επιφάνειας 406,83 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Ο.Τ. 237, επί των οδών Καποδιστρίου και Αλλαμανή. Στο οικόπεδο υπάρχει ήδη το διώροφο κτίσμα, υφιστάμενο προ του 1955, το οποίο αγοράστηκε με δωρεά της Λυδίας Θεοδωρίδου – Μαστρογιαννίτου, στο οποίο θα γίνει πρ σθήκη κατ’ επέκταση του νέου κτιρίου. Τα δύο κτίρια θα είναι σε άμεση επικοινωνία εσωτερικά.

Το νέο διώροφο κτίσμα θα περιλαμβάνει:

• Ισόγειο με κύρια χρήση την αίθουσα συγκεντρώσεων, συνολικής επιφανείας 140 τ.μ.

• Α΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν χώρο άσκησης, εργαστήριο κοσμημάτων και ησυχαστήριο, επιφάνειας Ε=122 τ.μ.

• Β΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο ιατρού και γραφείο γραμματείας επιφάνειας Ε= 122 τ.μ.

• Υπόγειο, με χρήση αποθήκης επιφάνειας Ε=164τ.μ.