Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού και οι εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος στην περιοχή με βάση το χάρτη που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Xθες 81 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη χώρα όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Εφιαλτικές ήταν οι στιγμές στη Βαρυμπόμπη με τη μεγάλη πυρκαγιιά να καίει ανεξέλεγκτα, οδηγώντας στην καταστροφή περιουσιών και στην εκκένωση οικισμών.

Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στην περιοχή μας που θα θέσουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες, ο Διοκητής των Πυροσβεστικων Υπηρεσιών του Νομού καλεί τους πολίτες να δείξουν υπεύθυνη στάση αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ υπενθυμίζει ότι με την πυροσβεστική διάταξη προβλέπονται ποινικές ευθύνες και «τσουχτερά» πρόστιμα.

Με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό να βρίσκεται και χθες Τρίτη σε πλήρη εφαρμογή, εστία πυρκαγιάς στο Ζαΐμι έγινε άμεσα αντιληπτή από τον επιχειρησιακό αξιωματικό και άμεσα επενέβη η Πυροσβεστική προχωρώντας στην κατάσβεσή της. Η φωτιά έκαψε μικρής έκτασης παραποτάμια χορτολιβαδικη έκταση.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»