Μένουμε σπίτι, σημαίνει μένουμε και Αθήνα…

Τα τελευταία 24ωρα επιχειρείται μία μαζική έξοδος από την Αθήνα προς τα νησιά και την
επαρχία, οικογενειών, που μπροστά στον πανικό του κορονοϊού, θεωρούν ότι σε μικρές ολιγάριθμες τοπικές κοινωνίες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν.
Αυτό το επισήμανε χθες και ο πρωθυπουργός στο νέο διάγγελμά του, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος και ίσως αποβεί και μοιραίο, ιδιαίτερα για τα νησιά. Ερχόμαστε τώρα στο παράδειγμα της Καρδίτσας, που έχει πολλούς ετεροδημότες, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Με τις υπάρχουσες «φτωχές» νοσοκομειακές υποδομές στο Νομό, οποιοδήποτε πιθανό νέο
κρούσμα, «έρθει εισαγόμενο» δεν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί κατάλληλα, αφενός. Αφετέρου στα χωριά της περιοχής μας υπάρχουν κυρίως ηλικιωμένοι, που ανήκουν στις επικίνδυνες ομάδες. Το να πάρουν λοιπόν όσοι αυτές τις μέρες βρίσκονται χωρίς εργασία το «800άρι» και να ταξιδέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, δεν αποτελεί λύση. Άλλωστε το σύνθημα είναι «μένουμε σπίτι», δεν είναι παίρνουμε τα όρη – τα βουνά, εκτός και αν η παρουσία στους ηλικιωμένους γονείς, έχει την έννοια της ψυχολογικής υποστήριξης, οι οποίοι πάντα με ευγένεια και αυταπάρνηση θα ανοίξουν τις πόρτες, αψηφώντας τον κίνδυνο… Ασφαλώς και αυτό είναι μία προτροπή, δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε κοντά μας οικεία και αγαπημένα πρόσωπα. Άλλωστε η Καρδίτσα είναι στις καρδιές όλων όσων για λόγους επαγγελματικούς αναγκάστηκαν να την αφήσουν πίσω… Αλλά στα χωριά ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για τους ίδιους και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και είναι η ώρα και της ατομικής ευθύνης. Με το καλό μόλις περάσει η πανδημία θα ανοίξουμε και πάλι τις αγκαλιές μας να τους υποδεχτούμε.
«Ν.Α.»