ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Έχουμε ζήσει τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο καθρέφτης της γενικότερης δημόσιας ζωής του τόπου!

Τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε μέχρι που γίναμε μάρτυρες των όσων απίθανων συνέβησαν στον προγραμματισμένο αγώνα της Καβάλας με την Αναγέννηση που (ναι, είναι αλήθεια!) αναβλήθηκε για δεύτερη φορά!!!

Για δεύτερη φορά η αποστολή της Καρδιτσιώτικης ομάδας, ξοδεύει, ταξιδεύει και διανυκτερεύει στη Μακεδονική πόλη και για δεύτερη φορά γυρίζει πίσω άπραγη, δίχως να αγωνιστεί! Nα θες, δηλαδή, να παίξεις και να μη σ’ αφήνουν!!!

Η απόλυτη διακωμώδηση του ποδοσφαίρου (και της πολιτείας), που συντελείται τον τελευταίο καιρό με τον περιοδεύοντα θίασο που παρατάσσει η εν λόγω ομάδα, είχε συνέχεια με πρόφαση αυτή τη φορά την πανδημία του κορωνοϊού!

Μετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας (και πιθανόν… διάρροιας!) που παρουσιάστηκαν σε ποδοσφαιριστές της Καβάλας την περασμένη Τετάρτη όπου αναβλήθηκε το ματς με τον ΠΑΟΚ Β’, τώρα προέκυψαν κρούσματα κορωνοϊού, λίγο πριν την έναρξη!

Με την Αναγέννηση και τους ανθρώπους της να ειδοποιούνται μέσω… mail λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι!!!

Μέσα στην πρεμούρα τους μάλιστα να αναβάλουν το παιχνίδι, οι υπεύθυνοι της Καβάλας και όσοι βρίσκονται πίσω απ’ αυτή την ιστορία, δήλωσαν ως θετικό στον κορωνοϊό ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει ακόμη στη δύναμή τους!!! Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του νομικού τμήματος της ΠΑΕ που θα τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα στη σχετική ένσταση.

Το απίστευτο είναι ότι η αναβολή (με την υπογραφή μάλιστα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά), ανακοινώθηκε… δύο φορές!!!

Την πρώτη φορά τα κρούσματα της Καβάλας από επιτόπιο ράπιντ τεστ που υποτίθεται διενήργησαν ήταν επτά! Επειδή, προφανώς, αντιλήφθηκαν πως ένας εκ των επτά δεν ήταν ακόμη μέλος της ομάδας τους (δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του από την ΕΠΟ, πράγμα που το επιβεβαίωσε η ομοσπονδία!!!), άρα δεν είχαν δικαίωμα ν’ αναβάλουν τον αγώνα, προσέθεσαν άλλα… δύο στη συνέχεια!

Θυμίζουμε ότι το πρωτόκολλο ορίζει πως με 7 και πάνω κρούσματα κορωνοϊού (δηλωμένα ένα 24ωρο πριν την έναρξη του αγώνα) αναβάλλεται ένας αγώνας!!!

Έτσι ήλθε και δεύτερη επίσημη αναβολή (με email) στις 3.20 (δέκα λεπτά πριν την έναρξη) του αγώνα!

Δηλαδή ανέβαλαν ένα ματς που το είχαν αναβάλει ξανά πριν λίγη ώρα!!! Προφανώς για να μπορούν να ισχυριστούν διάφορα στην ένσταση που ήδη δρομολόγησε η πλευρά της Αναγέννησης!

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε το πρωτοφανές ότι άνοιξαν τα γραφεία και οι υπηρεσίες της ΕΠΟ ημέρα Κυριακή για να εκδοθούν τα δελτία των νεομεταγραφέντων ποδοσφαίριστών!!!

Είναι δυνατόν “δένοντας” όλα τα παραπάνω να μην κάνει συνειρμούς ο κάθε λογικός άνθρωπος ότι εδώ κάτι περίεργο “παίζεται”;

Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά έγιναν απλώς και μόνο από την πλευρά της Καβάλας που μπορεί να λύνει και να δένει σε ΕΠΟ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ποιος ξέρει που αλλού, μόνο και μόνο για να αναβάλει ένα παιχνίδι που στο κάτω κάτω δεν θα ήταν αυτό που θα καθόριζε την πορεία της;

Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως δεν ενδιαφέρονται και άλλοι για να ανακοπεί η πορεία της Αναγέννησης που τους έχει χαλάσει την πιάτσα με τις επιδόσεις της καθώς σήμερα αν γινόταν το ματς θα έπιανε κορυφή;

Το όλο πράγμα κάνει “μπαμ” από μακριά!!!

Οπότε φυσιολογικά οδηγούμαστε στον μόνο τομέα που υπάρχει έλλειμμα στην πορεία της Αναγέννησης αυτή την περίοδο για το οποίο μάλιστα δεν ευθύνεται αυτή!

Μιλάμε  για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ομάδας (και του ΔΙΚΑΙΟΥ στην περίπτωσή μας) από διάφορες μεθοδεύσεις εις βάρος της από τον πολιτικό κόσμο και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας!

Ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαδημητρίου και η διοίκησή του κάνουν το χρέος τους και με το παραπάνω. Εχουν φέρει την ομάδα από τα αζήτητα στις πρώτες θέσεις της super league 2, στους “8” του Κυπέλλου και αγωνίζονται για τον μεγάλο στόχο της ανόδου

Το ποδοσφαιρικό τμήμα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, τιμ) έχει κάνει το χρέος του με την καταπληκτική πορεία που διαγράφει!

Ο κόσμος είναι περισσότερο από ποτέ συσπειρωμένος και έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς στο πανελλήνιο για τη συμπαράστασή του.

Αρα, αυτό που χρειάζεται ΜΟΝΟ η Αναγέννηση είναι να κάνουν το ΧΡΕΟΣ τους οι θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής μας (σε πολιτική και ποδόσφαιρο) που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια και να πράξουν τα δέοντα!

Θα είναι αδιανόητο να περάσει στο “ντουκου” όλη αυτή η ιστορία δίχως επιπτώσεις για όλους αυτούς που μεθόδευσαν αυτή τη ντροπή.

Ναι, σήμερα, όπως σωστά τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αναγέννηση, “ντράπηκε και η ντροπή”!

Διέσυραν απροκάλυπτα το ποδόσφαιρο και δεν σεβάστηκαν έναν ιστορικό σύλλογο που εκπροσωπεί μια μεγάλη πόλη!

Τους “απέναντι” τους γνωρίζουμε. Κάνουν τη δουλειά τους με όλα τα “οπλα”.

Στο επόμενο διάστημα θα μετρήσουμε τους δικούς μας! Αυτούς που δηλώνουν ότι είναι δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας του τόπου τους!

Περιμένουμε…

ΥΓ Δεν πήγε στράφι, πάντως, το ταξίδι στην Καβάλα σήμερα. Μπάλα μπορεί να μην μας άφησαν να δούμε, γυρίσαμε όμως με ωραίες παραστάσεις και σας φέραμε μια ωραία… ΦΩΤΟ από την πανέμορφη πόλη στην οποία η Αναγέννηση για ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ταξιδέψει για τρίτη φορά φέτος…