Πόλο έλξης αποτελούσε για Καρδιτσιώτες και επισκέπτες μέχρι και τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας το Δασικό Χωριό «Δρυάδες» στο Καροπλέσι, ειδικά σε εορταστικές περιόδους όπως αυτή της αποκριάς.

Τα τελευταία χρόνια, το Δασικό Χωριό που βρίσκεται μέσα στη φύση σε υψόμετρο 950 μέτρων, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Η εγκατάλειψη και το πέρασμα του χρόνου, αφήνουν τα σημάδια τους σε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει περιέλθει από το 2010 στο Δήμο Καρδίτσας προς χρήση- αξιοποίηση.

Τα τελευταία χρόνια, μετά και την αποβολή του προηγούμενου αναδόχου, οι διαδικασίες δημοπράτησης προκειμένου να προκύψει νέος ενδιαφερόμενος για την εκμετάλλευση του χώρου παραμένουν παγωμένες.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και το 2010 που εφαρμόστηκε ο «Καλλικράτης» στην τοπική αυτοδιοίκηση, το Δασικό Χωριό λειτουργούσε με μεγάλη επιτυχία, στο σύνολο σχεδόν της σεζόν, ενώ ακολούθησε μια τριετία εκμετάλλευσης του χώρου την καλοκαιρινή περίοδο.

Από εκεί και μετά προέκυψαν ζητήματα με τον ανάδοχο που ανέλαβε την εκμετάλλευση του Δασικού Χωριού, το οποίο εν τέλει δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να αποβληθεί.

Κατόπιν, όλα τα επόμενα χρόνια, ο χώρος παραμένει παντελώς ανεκμετάλλευτος, ενώ το θέμα έχει τεθεί υπόψη της Δημοτικής Αρχής με συνεχή ερωτήματα από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα του επικεφαλής Κώστα Παπαλού στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Την ανάγκη να προχωρήσουν η Δημοτική Αρχή και το αρμόδιο υπουργείο στην ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία του Δασικού Χωριού, επισημαίνει στο «Νέο Αγώνα» ο πρώην Δήμαρχος Ιτάμου και Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Βασίλης Τσαντήλας.

Κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου πως σε περίπτωση που παραταθεί η παρούσα κατάσταση, ο χώρος θα έχει την τύχη άλλων περιουσιακών στοιχείων (κατασκηνώσεις Καστανιάς, ΚΤΕΟ Σοφάδων, δημοτικά σχολεία που έκλεισαν κλπ) που αυτή τη στιγμή μαραζώνουν, γνωρίζοντας την απόλυτη εγκατάλειψη.

Προσθέτει μάλιστα ότι από τη μη λειτουργία του χώρου, ο Δήμος έχει απολέσει έσοδα της τάξης των 30.000-50.000 ευρώ το χρόνο και καλεί τους αρμόδιους φορείς (Δήμο- Υπουρ-γείο) να ενεργήσουν άμεσα