Με το πόδι στο γκάζι του τρακτέρ βρίσκονται οι αγρότες της Θεσσαλίας για κινητοποιήσεις στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, όπως είναι ο σχεδιασμός της πανελλαδικής των μπλόκων, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν το Δεκέμβρη στη συνάντηση της Νίκαιας. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Ρίζος Μαρούδας και Αλέκος Λαχανάς, περιέγραψαν μ μελανά χρώματα την κατάσταση [που επικρατεί φέτος στον κάμπο, με τις τιμές των προϊόντων να έχουν καταρρεύσει, την ασυδοσία βιομηχάνων και εμπόρων που αγοράζουν κοψοχρονιά τη σοδειά τους με τις..πλάτες της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, το κόστος παραγωγής να βρίσκεται στα ύψη και τον ΕΛΓΑ να μην ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του για να αποζημιώσει όσους έπαθαν ζημιές και καταστροφές, που εντείνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο σχεδιασμός της ΕΟΑΣΝΛ περιλαμβάνει εξορμήσεις στα χώριά των Φαρσάλων της Λάρισας, της Αγιάς, του Τυρνάβου και του Κιλελέρ με στοχο να σχηματιστεί ένα δυναμικό πανθεσσαλικό μπλόκο μετά τις 20 Γενάρη μαζί με τα τρακτέρ από το Νομό Καρδίτσας.