ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Δέκα ημέρες συμπληρώνονται μετά την μεγάλη καταστροφή στην περιοχή της Καρδίτσας και οι ‘’πληγές’’ παραμένουν ανοικτές…
Η ‘’οσμή’’ της καταστροφής βρίσκεται αποτυπωμένη σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά της πόλης και των χωριών του νομού που επλήγησαν απο την θεομηνία.
Οι ζημιές εξακολουθούν να παραμένουν ανυπολόγιστες και θα πάρει πολύ καιρό για να επουλωθούν στον εμπορικό, αγροτικό, κτηνοτροφικό κόσμο αλλά και σε κάθε σπίτι που υπέστη ζημιές.
Οσον αφορά τις αθλητικές υποδομές μέσα από τις αναφορές μας μέσα από τον ‘’Νέο Αγώνα’’ τις προηγούμενες ημέρες αναδείξαμε τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στα κλειστά Γυμναστήρια της πόλης αλλά και σε χώρους άθλησης.
Το σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.
Εκεί έγινε μεγάλη εισροή υδάτων κυρίως στους υπόγειους χώρους, εκεί που ήταν το Μηχανοστάσιο και το Λεβητοστάσιο. Ολη η βδομάδα που πέρασε αναλώθηκε στην άντληση των νερών. Αυτή έχει ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών.Εντός εβδομάδας αναμένεται να γίνει αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες.
Αυτό έχει άμεση επίπτωση στον ΑΣ Καρδίτσας ο οποίος σε λίγες ημέρες (3/10) είναι  να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον, αναμενεται να αναβληθεί το ματς της πρεμιέρας που τυγχάνει να είναι εντός έδρας. Από κει και πέρα και μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που μπορούν να πάρουν αρκετό  καιρό, θα πρέπει να βρεθεί άλλο γήπεδο για τις υποχρεώσεις (προπονήσεις και παιχνίδια). Ενα χρόνο μετά την παράδοσή του, το ‘’στολίδι’’ της περιοχής έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και όπως είπαμε ίσως χρειαστεί κάποιο καιρό για να διορθωθούν οι όποιες ζημιές έχει υποστεί.
Στο κλειστό του ΔΑΚ δεν είχαμε προβλήματα από την κακοκαιρία αλλά από την… φιλοξενία των πληγέντων ρομά. Η παραμονή τους την τελευταία βδομάδα είχε ως συνέπεια να προκληθούν φθορές στο κλειστό (ακόμη και ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων) αλλά και στο παρκέ! Το κλειστό με την αποχώρησή τους καθαρίστηκε , απολυμάνθηκε και προς το παρόν σφραγίστηκε, μέχρι να ξανανοίξει για τα Σωματεία.
Το θετικό ήταν ότι είχαν κλειδωθεί τα αποδυτήρια των συλλόγων και οι όποιες φθορές έγιναν πάνω και πέριξ του παρκέ . Και εδώ είναι πολλά τα προβλήματα που αφορούν κυρίως στην επανεκκίνηση των Σωματείων που ‘’ξεσπιτώθηκαν’’ και θα πρέπει να ξαναβρούν την κανονικότητά τους, αν και αυτό είναι το λιγότερο πλέον…
Εκτός από τα κλειστά Γυμναστήρια μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και σε ανοικτά γήπεδα.
Μεγάλες ζημιές έγιναν στα αποδυτήρια του γηπέδου των Καμινάδων και του Βιολογικού.
Χρειάστηκε η συνδρομή, στο πρώτο γήπεδο, για να καθαριστούν τα αποδυτήρια  και να βγουν οι λάσπες. Βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει και η περιοχή του Παλέρμο καθώς και οι γύρω χώροι.
Τόνοι λάσπης έχουν καλύψει τα γήπεδα ποδοσφαίρου και τους παραπλήσιους χώρους ενώ από παντού αναδύεται δυσωδία από τα σκουπίδια και τις πάσης φύσεως ακαθαρσίες που διασκορπίστηκαν στην περιοχή.
Πολλά επίσης προβλήματα και σε γήπεδα του νομού ( έχουν αναφερθεί σε Αγναντερό, Καλογριανά, Ρούσσο  κλπ), που επίσης επλήγησαν καίρια από τα παρεπόμενα της κακοκαιρίας και των καταστροφικών  συνεπειών της.