Παραμένει η πίεση στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, αν και μειώνονται τα περιατικά εισαγωγών, μαζί με τη μείωση των αριθμών των κρουσμάτων. Χθες στην εφημερία του το Γενικό προέβη σε 10 εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού, ενώ σήμερα εφημερεύει το πανεπιστημιακό, όπου χθες έχασε τη ζωήτης στη ΜΕΘ-covid μια 87χρονη Λαρισαία απο ανακοπή.

Η εβδομάδα αυτή χρακτηρίστηκε κρίσιμη από το διευθντή της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απόσοτολο Κομνό προκειμένου να φανεί αν θα μειωθεί η πίεση στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων, όπου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει υπερβεί τα όριά του. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε χθες μιλώντας σο Μγκαζίνο τς Θεσσαλίας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ότι στο πανεπιστημιακό όπου νοσούν περί τα 100 άτομα από το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό από κορονοϊό, είναι μόλις δύο νοσοκόμοι για 40 ασθενείς για την κλινική covid, που αδυνατούν να προσφέρουν αξιοπιστες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Δύο νοσοκόμοι για 40 σσθενείς στο ΠΓΝΛ

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακος ο Λάμπρος Τσάπαλης που συνεχίζει σήμερα για έβδομη ημέρα τη απεργία πείνας, του εκμυστηρεύθηκε πως ένας από τους λόγους που τον οδήγησε σε αυτή τη ακραία για τη σωματική του υγεία μορφή διαμαρτυρίας, ήταν η δραματική έλλειψη νοσηλευτών, αφού χρειάζονται καποιες ώρες για να βάλεις και να βγάλεις αυτές τις στολές του αστροναύτη που απαιτούνται για να είσαι σφαλής σε θαλαμους covid. Έτσι ως τραυματιοφορέας ο Λάμπρος ξεκίνησε από τον πρώτο θάλαμο μία ημέρα και κατέληξε στον τελευτααίο μόνος του, να παραλαμβάνει μια νέα γυναίκα νεκρή και κοκκαλωμένη, γεγονός που δείχνει ότι πέθανε αβοηθητη, αφού δεν υπήρχε νοσοκόμος,  να τη στνδράμει επί πολλές ώρες!