Σπουδαία διάκριση για τον ίδιο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο σημείωσε ο ΠΑΟΚ που κέρδισε 2-1 τη Μπενφίκα στη Τούμπα και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λίγκ!

Ο “Δικέφαλος” της Θεσσαλονίκης με εξαιρετική τακτική απέναντι στην ποιοτικότατη και ιστορική ομάδα της Λισαβόνας, κατάφερε καταρχήν να κρατήσει το “μηδέν” και στην επανάληψη να πετύχει δύο γκολ παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα

Οι Πορτογάλοι μείωσαν με τον Ραφα Σίλβα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά δεν πρόλαβαν!

Ετσι ο ΠΑΟΚ έφθασε στον θρίαμβο της πρόκρισης.

Η ομάδα του Φερέιρα έγινε πιο απειλητική στο δεύτερο ημίχρονο και από τη στιγμή που ο Ζίβκοβιτς με σωτήρια επέμβαση στο 57’ από σουτ του Έβερτον κράτησε το μηδέν, πήρε… θάρρος και στο 63’ έφτασε στο γκολ! Από τη συνεργασία του Γιαννούλη με τον Άκπομ, ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ μπήκε ανάμεσα στους στόπερ της Μπενφίκα και με προβολή κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πριν προλάβει η Μπενφίκα να αντιδράσει, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν στο 75’ από εξαιρετική μπαλιά του Γιαννούλη, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με όμορφη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0, γκολ το οποίο δεν πανηγύρισε ο Σέρβος, που μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν παίκτης των Πορτογάλων!

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μπενφίκα προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε… Ζίβκοβιτς και κάτω από την εστία, που ήταν ανίκητος και κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι το 94- όταν ο Ράφα Σίλβα με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (80’ Εσίτι), Πέλκας (66’ Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (69’ Σφιντέρσκι)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Βερτόνχεν, Ντίας, Αλμέιδα, Τάαραμπτ (77’ Ράφα Σίλβα), Βάιγκλ, Πίζι, Έβερτον, Πεντρίνιο (65’ Νούνιες), Σεφέροβιτς (72’ Βινίσιους)