Προτελευταία στροφή σήμερα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και ο ΑΣΚ δίνει στο κλειστό της πόλης μας ένα σπουδαίο και καθοριστικό ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Το στίγμα της ξεχωριστής αυτής αναμέτρησης που θα την χαρακτηρίζαμε “ματσάρα”, το δίνουν με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι “κυανόλευκοι” και αναφέρουν τα εξής:

«Το πιο σημαντικό ματς έχει μπροστά του ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας, καθώς το Σάββατο στις 5 μ.μ. (σ.σ. σήμερα) στο νέο κλειστό γυμναστήριο, υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας για την 6η και προτελευταία αγωνιστική του Top8 της Α2 Εθνικής.
Το παιχνίδι, έχει χαρακτήρα τελικού και για τις δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους.

Ο ΑΣΚ θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στην είσοδο στα πλέι οφ, καθώς στις δυο εναπομείνασες αγωνιστικές του Top8, πρέπει να κάνει το «2 στα 2» για να μπορέσει να προκριθεί στην επόμενη φάση, που είναι και η τελευταία του πρωταθλήματος και από την οποία θα προκύψει το δεύτερο εισιτήριο για τη Basket League. Από την άλλη μεριά και ο Απόλλωνας Πάτρας έχει απόλυτη ανάγκη τη νίκη, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του να πάρει απευθείας την άνοδο, διεκδικώντας την πρώτη θέση.

Η κούρσα για την πρωτιά διεξάγεται μεταξύ Ολυμπιακού και Απόλλωνα, για το πρώτο «χρυσό» εισιτήριο για την άνοδο. Ο Απόλλων, έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τη δεύτερη θέση, όμως έχει ακόμη πολλές ελπίδες για την πρωτιά, δεδομένου ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό.
Όπως προκύπτει λοιπόν, το παιχνίδι έχει εξαιρετική βαθμολογική σημασία, συνολικά για το πρωτάθλημα, καθώς και οι δυο ομάδες θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους το στόχο τους.

Στον ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας, αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση του Σαββάτου με αποφασιστικότητα, αλλά και σεβασμό στην ιστορία αλλά και τη φετινή πορεία του Απόλλωνα Πάτρας.
Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, ο Απόλλων έχει δείξει φέτος σταθερότητα, έχει πετύχει πολύ σημαντικές νίκες, διαθέτει ένα πλήρες και έμπειρο σύνολο με την καθοδήγηση του προπονητή Νίκου Βετούλα. Από την άλλη μεριά, οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν στην καλή εικόνα που δείχνουν τον τελευταίο καιρό ειδικά στα εντός έδρας ματς, θέλοντας να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους στο κλειστό της Καρδίτσας.

Η κούραση από το εξοντωτικό πρόγραμμα μπαίνει στην άκρη, το ίδιο και τα μικροπροβλήματα τραυματισμών και ο Κώστας Κομποδιέτας μαζί με το συνεργάτη του Κώστα Σερίφη, προετοιμάζουν την ομάδα για ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό ματς. Η ενέργεια που θα βγάλουν οι παίκτες στο γήπεδο, η αμυντική λειτουργία, οι λύσεις στα κρίσιμα σημεία και βέβαια η τύχη, είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα αυτού του πολύ σημαντικού αγώνα.

Χωρίς φιλάθλους διεξάγεται και αυτό το ματς λόγω των υγειονομικών μέτρων, όμως όλοι οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν ζωντανά στις 5 μ.μ., από το κανάλι του ΑΣΚ στο Youtube. Διαιτητές θα είναι οι κ.κ. Μπαγκλογιάννης, Τσώνος και Μπακάλης».

Το ματς μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: