Μετά απο ένα δίμηνο lock down και έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις ανοίγουν και πάλι οι επιχειρήσεις εστίασης στην πόλη του Βόλου.Από νωρίς το πρωί σήμερα οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να υποδεχθούν κόσμο στα τραπέζια τους, κάνοντας τις απαραίτητες εργασίας καθαρισμού στα μαγαζιά τους, ώστε την ερχόμενη Δευτέρα ο κόσμος να κατακλύσει ξανά την παραλία και το Βολωνάκι, πάντα τηρώντας τα αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
* Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
* Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
* Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
* Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
* Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
* Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
* Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
* Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις για τα φορολογικά -και όχι μόνο- μέτρα που θα στηρίξουν τους «ευαίσθητους» κλάδους του Τουρισμού και της Εστίασης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σταθμίζονται προσεκτικά οι δημοσιονομικές/ ταμειακές επιπτώσεις.Το μόνο που πρέπει να θεωρείται «κλειδωμένο» είναι η μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση από το 24% στο 13%, και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι καφές, αναψυκτικά και λοιπά ροφήματα θα έχουν πολύ μικρότερη επιβάρυνση. Στόχος είναι να ενισχυθούν κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις, με τους μικρούς τζίρους, που θα έχουν πολύ μικρότερο όφελος, σε σχέση με τα εστιατόρια, από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα.

Μετά απο ένα δίμηνο lock down και έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις ανοίγουν και πάλι οι επιχειρήσεις εστία

Μετά απο ένα δίμηνο lock down και έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις ανοίγουν και πάλι οι επιχειρήσεις εστία

Μετά απο ένα δίμηνο lock down και έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις ανοίγουν και πάλι οι επιχειρήσεις εστία

Μετά απο ένα δίμηνο lock down και έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις ανοίγουν και πάλι οι επιχειρήσεις εστία