Με το σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Καρδίτσα.

Το φεστιβαλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο στατόπεδο Λουμάκη το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχαν καθαρίσει και καλωπίσει οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καρδίτσα.

Δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέκλυσαν την “Κόκκινη πολιτεία” που στήθηκε στο χώρο του πρώην στρατοπέδου από νωρίς το απόγευμα καθώς υπήρχαν πλούσιες δραστηριότητες για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών και θεματικές συζητήσεις και εκθέσεις ενώ λειτούργησε και το Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Κώστας Παπαδάκης , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις πολτικές που εφαρμόζει σε όλους τους τομείς και κατέληξε «Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της μπορούν να πιστέψουν στην δύναμη τους και να χαράξουν το δικό τους δρόμο για την δική τους εξουσία, για να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει έξω από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σε μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους. Εμπιστοσύνη και δύναμη στο ΚΚΕ στην πάλη του λαού ο δρόμος και η διέξοδος».

Ακολούθησε συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη ενώ εμφανίστηκαν και τα τοπικά μαθητικά συγκροτήματα «Daltons» και «Voltka».