Με ημερίδα στο Μορφοβούνι αρχίζουν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Ένα σημαντικό έργο για το μέλλον της λίμνης Πλαστήρα, αλλά και με θετική αντανάκλαση στην Οικονομία της Καρδίτσας, πρόκειται να αρχίσει στο Δήμο Λ. Πλαστήρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Δημοτικών Ενοτήτων Νεβρόπολης και Πλαστήρα, έργο το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το έργο αρχίζει με ημερίδα που θα διοργανώσει το επόμενο Σάββατο 12 Μαρτίου ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, προκειμένου να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις. Την διοργάνωση της ημερίδας ενέκρινε ομοφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λ. Πλαστήρα στη σημερινή συνεδρίαση.

Αντικείμενο των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων είναι οι νέες χρήσεις γης, η αποκατάσταση φανερών σφαλμάτων και πολεοδομικών αστοχιών της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου, η πρόβλεψη υποδομών για την αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου της λίμνης όπως για παράδειγμα τα υδατοδρόμια, παραλίμνια πάρκα, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, γενικά όλες οι σύγχρονες υποδομές.

Στην ημερίδα με τίτλο «σχεδιάζοντας το Μέλλον της Λίμνης Πλαστήρα, μέσα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια» που θα γίνει στις 10 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντ. Σαμαράκης» Μορφοβουνίου αναμένεται να παρευρεθούν και να μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, ο υφυπουργός ΥΠΕΝ κ. Ταγαράς, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο ΓΓ Χωροταξίας κ. Μπακογιάννης, οι βουλευτές του Νομού, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Σεραφείμ Πολύζος και ο οικοδεσπότης κ. Παναγιώτης Νάνος, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν εκπρόσωποι επιστημονικών και άλλων φορέων, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΒΕΚ, το ΤΕΕ, η ΑΝΚΑ, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των επιχειρηματιών Τουρισμού, παραγωγικών κλάδων Λ. Πλαστήρα – Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, δημότες κ.α.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα