Θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές αποκλειστικά με τοπικά θεατρικά και μουσικά σχήματα σχεδιάζει ο Δήμος Καρδίτσας για το προσεχές διάστημα και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες οριστικοποιείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού” οι οποίες θα αρχίσουν στις αρχές Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά του δήμου θα είναι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και παραστάσεις Καραγκιόζη και στόχο έχουν να δώσουν μια πολιτιστική διέξοδο στους Καρδιτσιώτες εν μέσω θέρους και μετά από μια δύσκολη περίοδο για όλους. Το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Μπαντα του Πολεμικού Ναυτικού Εν τω μεταξύ η Μπαντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί για μια μοναδική παράσταση στην Καρδίτσα τον Σεπτέμβριο. Οι προγραμματισμένες για χθες και σήμερα πανελλαδικές εκδηλώσεις σε μεγάλους δήμους της χώρας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας και της έξαρσης που παρατηρείται σε πολλές περιοχές. Ετσι ματαιώθηκε και η προγραμματισμένη για χθες παρουσία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στην Καρδίτσα την οποία ωστόσο η δημοτική αρχή έχει ήδη προσκαλέσει να εμφανιστεί στην πόλη για μια συναυλία και αυτό θα γίνει τελικά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στη συναυλία που θα έχει τίτλο «Το πάρτυ των … αναμνήσεων!», θα παρουσιαστούν τα καλύτερα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου και των Sixties, θα είναι μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική μουσική και θα μας ταξιδέψει στη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου και της δεκαετίας του 1960, μέσα από εξαιρετική μουσική, τραγούδι, εικόνες, χορογραφίες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της περίφημης αυτής Μπάντας ΓΕΝ, που θα έλθει στη Θεσσαλία με τους καλύτερους σολίστες της, έχει ο ακούραστος και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος – Πλωτάρχης (ΠΝ), που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ΗΒ`°†,πλέον , στις καλύτερες της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο.

Σολίστ: Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο), Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος), Ανδρέας Καραούλης (τενόρος) και Μ. Κοκκώνης (τενόρος).

Τ.Σ.