Πρωτοφανείς καταστάσεις για την Καρδίτσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (5/8) έξω από το Δημαρχείο, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες και εκπροσωποι φορέων που αντιδρούν στην εγκατάσταση γιγάντιων αιολικών πάρκων στα Αγραφα!

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μ’ αφορμή τη διαδικασία δημοπρασίας που επίσπευσε 20 μέρες πριν ολοκληρώσει τη θητεία της η απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρία Δημοτικές Δασικές εκτάσεις για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες….

Απαγορεύτηκε  η είσοδος πολιτών στη διαδικασία και μάλιστα ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος όταν επιχείρησε να εισέλθει στο Δημαρχείο δέχθηκε χτυπήματα απο γκλόπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδα κρότου λάμψης απο τις αστυνομικές δυνάμεις που “εζωσαν” όχι μόνο το Δημαρχείο αλλά όλο το τετράγωνο από την πλατεία στρατολογίας!!!

Ουδέποτε στην ιστορία του Δήμου Καρδίτσας, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, καταγράφηκαν τέτοιες σκηνές στο δημαρχείο σε συνεδρίαση οργάνων της Δημοτικής Αρχής με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων…

Τελικά η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Αλεξάκου, Κολοκυθά και Καραζάχου να είναι ανένδοτα στις παρεμβάσεις που έκαναν στην αίθουσα εκπρόσωποι φορέων αλλά και στις έντονες αποδοκιμασίες έξω απο το κτίριο…

Περισσότερες λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”.