Με δύο εμβολιαστικά κέντρα, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου «Ελευθερία» στο Νομό Καρδίτσας.

Πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη των εμβολιασμών στην περιοχή, το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Παλαμά, παραμένουν τα μόνα δύο εμβολιαστικά κέντρα, από τα επτά που προέβλεπε αρχικά ο κεντρικός σχεδιασμός του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, πιθανότερα από τις 18 Φεβρουαρίου και μετά. Να θυμίσουμε ότι εμβολιαστικά κέντρα προβλέπεται να λειτουργήσουν επίσης στις 2 ΤΟΜΥ της Καρδίτσας, στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας (Πολυιατρεία ΙΚΑ), στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων, ενώ τα Περιφερειακά Ιατρεία έχουν αποκλειστεί από την επιχείρηση εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Ηλικία 60-64 και εμβόλιο AstraZeneca Την ίδια ώρα όμως δεν υπάρχει σε τοπικό επίπεδο κάποια ενημέρωση σε ότι αφορά τους παράλληλους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, πρόκειται για ένα σύστημα εμβολιασμού που θα «τρέξει» παράλληλα με αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα διασταυρώνονται.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα