Ρίζες και από Λάρισα έχει ο Αλβέρτος Μπουρλά ο CEO της Pfizer, που από χθες έγινε η εταιρεία που σκόρπισε την ελπίδα στην υφήλιο με την πρόοδο στο εμβόλιο κατα του κορονοϊού, όπως αποκαλύπτει σε ανάρτησή της η γνωστή Λαριασαία συγγραφέας Μπετυ Μαγρίζου για τονΆκη όπως τον αποκαλεί. Είναι το αστέρι της οικογένειας, μας είπε για τον ξάδελφό της, μακάρι να ζουσαν οι μητερες μας να τον καμαρώσουν. Δείτε την αναρτησή της :
Σήμερα είμαι πολύ συγκινημένη και θα ήθελα πολύ να ζούσαν οι γονείς μας να καμαρώσουν το αστέρι της οικογένειας μας Άλμπερτ ( Ακη) Μπουρλά
να ανακοινώνει το εμβόλιο που θα σώσει την ανθρωπότητα από την μάστιγα του κορονοϊού!
Η Μπέτυ Μαγρίζου
Ποιός είναι ο Έλληνας πίσω από τοε εμβόλιοτης Pfizer
Ο Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer είναι ο άνθρωπος που δίνει τη δική του μάχη για το εμβόλιο του κορονοϊού – Τι είπαν γι- αυτόν ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αποτελεσματικό κατά 90% είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται από τις εταιρείες Pfizer και Biontech. Αυτό είναι το νέο που έκανε το γύρο του κόσμου το μεσημέρι της Δευτέρας. Ομως, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι πίσω από τη Pfizer κρύβεται ένας Ελληνας. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά, που είναι ο Ελληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στον «συμπατριώτη μας Αλβέρτο Μπουρλά» αναφέρεται με νέα ανάρτησή του και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. «Πριν από ένα χρόνο ακριβώς (στις 11/11/2019) είχα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, τον Αλβέρτο Μπουρλά. Μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση η απλότητα του και η ευφυΐα του. Κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά για την ανακάλυψη του εμβολίου σε συνεργασία με τη Γερμανική εταιρεία BioNTech. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα ότι Διευθυντής Στρατηγικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BioNTech είναι ο Ryan Richardson πρώην φοιτητής μου στο LSE. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά με το εμβόλιο!», γράφει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μόσιαλος.
Η συνάντηση του Αλβέρτου Μπουρλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τον περασμένο Αύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά. «Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», σημείωνε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Αλβέρτο Μπουρλά μίλησε «για τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διάθεση του εμβολίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να επαγρυπνούμε: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Όπως στην επιστήμη, έτσι και στην καθημερινότητα η επιτυχία έρχεται με ατομική ευθύνη, ορθή σκέψη και συλλογική δράση».
«Γεννήθηκα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη»
«Ναι, γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι το κέντρο της ζωής μου» είχε δηλώσει ο Αλβέρτος Μπουρλά σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και την «Καθημερινή».
«Πήγα στο γνωστό σχολείο της Θεσσαλονίκης, το 10ο, στην οδό Ικτίνου και Τσιμισκή, οι Θεσσαλονικείς το ξέρουν καλά. Πανεπιστήμιο πήγα στην κτηνιατρική σχολή στο ΑΠΘ και μετά που αποφοίτησα συνέχισα στο πανεπιστήμιο με στόχο να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα, τελείωσα το διδακτορικό μου και πήγα στον στρατό. Μετά ξαναγύρισα στο Αριστοτέλειο για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να γίνω πανεπιστημιακός.
Αλλά εκείνη τη στιγμή επενέβη η Pfizer και άλλαξε τελείως τον δρόμο μου, μου ζήτησαν να γίνω μέλος της ομάδας τους στην Αθήνα. Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου, για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν γιατί ήθελα να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα και ο δεύτερος γιατί όπως κάθε Θεσσαλονικιός, δεν ήθελα να ζήσω στην Αθήνα.
Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο του κόσμου για εμάς. Τελικά δέχθηκα, με στόχο να κάτσω ένα-δύο χρόνια να ασχοληθώ με τη φαρμακευτική βιομηχανία και μετά να ξαναγυρίσω στο πανεπιστήμιο.
Αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι τελικά ερωτεύτηκα και τα δύο. Και τη δουλειά στη φαρμακευτική εταιρεία και την Αθήνα. Το γεγονός μου άλλαξε τελείως τις πεποιθήσεις, γιατί η Αθήνα ήταν μία από τις οκτώ μετακινήσεις που έκανα. Ζήσαμε με τη γυναίκα μου σε οκτώ διαφορετικές πόλεις από πέντε διαφορετικές χώρες, μέχρι να φτάσω εδώ που είμαι τώρα.
Η ελληνικότητά μου είναι έντονη, οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα με έχουν σημαδέψει. Ας μην ξεχνάμε ότι έφυγα μεγάλος από την Ελλάδα, έφυγα όταν ήμουν ήδη 34-35 χρόνων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα χρόνια που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου να τα περάσω στην Ελλάδα. Ολοι οι φίλοι μου εξακολουθούν να είναι οι φίλοι που είχα τότε. Κάθε καλοκαίρι γυρνάω στην Ελλάδα και με περιμένουν και πάμε διακοπές μαζί. Κάθε καλοκαίρι», ανέφερε, μεταξύ άλλων.