Τον γνωστό Λαρισαίο προπονητή Γιάννη Τζήμα φιλοξένη σε προχθες το βράδυ η εκπομπή “Στη Σέντρα” από τη Θεσσαλία Τηλεόραση.

Ο πρώην κόουτς του ΑΣ Καρδίτσας και νυν τεχνικός σύμβουλος της ΚΑΕ Λάρισας (πρώην Ερμής Αγιάς) που μετέχει στο πρωτάθλημα της basket league, μίλησε για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό στον καιρό της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δύο τομείς που πλήττονται πολύ και άμεσα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και θα συμφωνήσω απόλυτα ότι οι αθλητές βάλλονται ακόμη περισσότερο και δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν εργάζονται μόνο. Είναι διπλό το πρόβλημα. Εχει να κάνει τόσο με το ότι δεν έχει οικονομικές απολαβές όσο και με την φυσική του κατάσταση.

Για να επανέλθει δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν είναι μαγαζί όπου ο υπάλληλος στην επανέναρξη θα συνεχίζει να δουλεύει όπως και πριν! Μάλιστα για ένα ομαδικό σπορ τα πραγματα είναι ακόμη χειρότερα…” δήλωσε χαρακτηριστικά περιγράφοντας και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του παρότι αυτή συνεχίζει ν’ αγωνίζεται: “Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και στα πρωταθλήματα που υποτίθεται συνεχίζονται. Η ομάδα μου βρίσκεται τέσσερις μήνες στο γήπεδο και έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια”!

Ο κ. Τζήμας στάθηκε και στο αδιέξοδο που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός λέγοντας:
“Η κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι ακόμη χειρότερη διότι οι σύλλογοι με όλες αυτές τις υποχρεώσεις είναι αδύνατον ν’ ανταποκριθούν και οικονομικά σε όσα απαιτούνται για τα μοριακά τεστ και για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλων. Να φανταστείτε ότι υπάρχουν ομάδες με μπάτζετ ολης της χρονιάς, ανάλογο με τα έξοδα δύο εβδομάδων μοριακών τέστ κορωνοϊού!”

Στη συζήτηση έγινε αναφορά τόσο για την προσπάθεια της Λαρισινής ομάδας που παρότι ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες με όλη αυτή την κατάσταση της πανδημίας έχει επηρεαστεί η ψυχολογία διοικούντων και αθλητών όσο και για την πορεία του ΑΣΚ για την οποία ο Λαρισαίος προπονητής μίλησε με τα καλύτερα λόγια:

“Η ψυχολογία είναι άσχημη. Διότι ο αθλητισμός πάνω απ’ όλα είναι συναίσθημα. Τα συναισθήματά μας, λοιπόν, σε έναν αγώνα, σβήνουν πολύ εύκολα όταν δεν υπάρχει κόσμος στην εξέδρα. Είναι μια “κρύα” κατάσταση που δεν μπορεί να συγκινήσει κανέναν. Οσο καλό ματς κι αν γίνει μοιάζει με μια δυνατή προπόνηση και τίποτα περισσότερο”

Για τον ΑΣΚ τα λόγια ήταν θερμά: “Είναι πραγματικά καταπληκτική η πορεία της ομάδας την οποία υπηρέτησα και έχω μόνο φίλους εκεί στην Καρδίτσα.

Μια τραγωδία ήταν η πλημμύρα της περιοχής που μας στεναχώρησε όλους ενώ τώρα με την πανδημία δημιουργήθηκαν και επιπλέον προβλήματα για την ομάδα που ξεκίνησε θαυμάσια στο πρωτάθλημα της Α2! Εκεί γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από τους κυρίους Δεληγιάννη και τα παιδιά της διοίκησης, όπως συμβαίνει και με τον κ. Ριζούλη εδώ στη Λάρισα, αλλά δυστυχώς μέσα σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Μακάρι όλα αυτά που ζούμε ν’ αποτελέσουν γρήγορα ένα κακό παρελθόν και να επιστρέψουμε με την ίδια διάθεση σ’ αυτό που αγαπάμε”.

Πιο κάτω το βίντεο της Κυριακάτικης εκπομπής “Στη Σέντρα”