Ενώ, λοιπόν, η κοινωνία διαιρείται συστηματικώς, ενώ η Ελλάδα στα… “Χ Factor” και στα “σκλαβοπάζαρα του μόντελινγκ” αναστενάζει επί της οθόνης και επι του… καναπέος, δεν έχει μείνει βουνό για βουνό απάτητο που να μην ξεκοιλιάζεται απο τα μηχανήματα για να τοποθετηθούν τα θηρία που τα “βάφτισαν” “πράσινη ανάπτυξη”!

Καταστρέφονται παρθένες περιοχές, τσιμεντοποιούνται δάση, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής, λαμβάνουν χώρα πράξεις ασέλγειας σε ιστορικά μνημεία και περιοχές της χώρας. Κι όλα αυτά τα ονομάζουν “σωτηρία του περιβάλλοντος” και “επενδύσεις”!!!

Πλέον δεν είναι μακριά και από τον τόπο μας! Καταφθάνουν και στα Αγραφα που δεν τα πάτησε πόδι κατακτητή! Εφθασαν για να τα πατήσουν οι “επενδυτές” και να ξεστοκάρουν τα γερμανικά εργοστάσια! Οι “Γερμανοί” ξανάρχονται, λοιπόν και για ν’ ακριβολογούμε κατα πως φαίνεται δεν έφυγαν ποτέ…!!!

Κι εδώ, πάλι, η ιστορία γράφει. Και μετράει παρόντες και απόντες. Ποιος είναι απο δω, ποιος απο κει, ποιος παίρνει θέση, ποιος παρακολουθεί και δεν βγάζει “κιχ”! Θα κάνει την… αποτίμηση σε βάθος χρόνου. Και τότε θα προκύψει πάλι το κλασικό ερώτημα που απασχολεί τον Ελληνα απο… καταβολής. Τι έφταιξε ρε γαμώτο;

Και πάνω στον προβληματισμό, μπορεί να παραγγείλει μια πίτα με σουβλάκι απ’ όλα για να έλθει στα ζύγια του!!!

Θ.Κ.