ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Εδώ και οκτώ χρόνια μια καλή παρέα Καρδιτσιωτών, κατάφερε να οδηγήσει το μπάσκετ της περιοχής μας εκεί που δεν είχε φθάσει ποτέ από καταβολής! Εκεί που ούτε με τη φαντασία μας θα μπορούσαμε να το δούμε τις προηγούμενες δεκαετίες!

Από τον Γυμναστικό Σύλλογο Καρδίτσας που τη δεκαετία του ‘80 “ξεπονούσε” τους μπασκετόφιλους, τους Τιτάνες Παλαμά που κρατούσαν “Θερμοπύλες” και έκαναν ο,τι μπορούσαν για να δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να ζει, έστω και στις χαμηλές κατηγορίες, στιγμές από το άθλημα που απογειωνόταν στην Ελλάδα, δεν είχαμε να μνημονεύουμε κάτι άλλο σημαντικό, σ’ ο,τι αφορά τις διακρίσεις.
Δυστυχώς, το ταβάνι πάντα ήταν η Γ’ Εθνική Κατηγορία! Κάθε άλλη επιδίωξη θεωρούνταν εξωπραγματική και απαγορευτική!!!

Κι όμως η υπέρβαση πραγματοποιήθηκε απο την εν λόγω παρέα που συγκρότησε τον Αθλητικό Συλλογο Καρδίτσας (ΑΣΚ)! Ονομα που έγινε συνώνυμο με την ανάπτυξη του μπάσκετ, που έκανε καινούργιους φιλάθλους, που έδωσε κίνητρο στα παιδιά ν’ ασχοληθούν!
Κι όσοι πίστευαν ότι με την άνοδο στη Β’ Εθνική, θα τελείωνε και κάθε άλλη επιδίωξη προς τα πάνω, διαψεύστηκαν πανηγυρικά από το σύλλογο που κατάφερε να σπάσει κι αυτό το φράγμα και να φθάσει στην Α2 όπου παραμένει για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια!

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΣ Καρδίτσας Θωμάς Δεληγιάννης ηρεμεί τον Κόμματο στα αλησμόνητα ντέρμπι με τον Ερμή Αγιάς στο παλιό κλειστό…
Ο σημερινός πρόεδρος του ΑΣΚ Χρήστος Δεληγιάννης σε δηλώσεις όταν παραδόθηκε το νέο κλειστό γυμναστήριο.

Τέσσερις αγωνιστικές σεζόν γεμάτες από μπάσκετ υψηλού επιπέδου, παικταράδες, συγκινήσεις, φοβερά παιχνίδια με ομάδες που βλέπαμε παλαιότερα μόνο στην τηλεόραση, νίκες ιστορικές και το πιο σπουδαίο, πίεση για να πάρει “σάρκα και οστά” ένα όνειρο δεκαετιών, το νέο κλειστό γυμναστήριο!

Απ’ όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κανείς, λοιπόν, μιλάμε για μια τρομερή αθλητική υπερβατική προσπάθεια που έχει φυσικά “ονοματεπώνυμα” και είναι αποτέλεσμα της δράσης όσων κράτησαν το τιμόνι και συνεισέφεραν απο οποιοδήποτε πόστο, εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου.

Καταρχήν την οικογένεια Δεληγιάννη που υπήρξε ο κύριος χρηματοδότησης, ο πατέρας Θωμάς ως επίτιμος πρόεδρος πλέον και ο γιος Χρήστος που οι γνώσεις του για το αντικείμενο και η ακατάπαυστη δραστηριότητά έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη φρενήρη ανοδική πορεία. Εν συνεχεία όλοι οι συμπολίτες που έχουν περάσει από τη διοίκηση και έχουν συγκροτήσει μια παρέα καταπληκτική, χωρίς “εσωστρέφεια”, χωρίς γκρίνιες με το στοιχείο της εμπιστοσύνης πάντα κυρίαρχο, κερδίζοντας και το στοίχημα της διάρκειας!

Μια γροθιά πάντα η ομάδα και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα…
Δεληγιάννης, Τζήμας, Κομποδιέτας, Μίσσας και Χριστούλας. Ολοι τους έβαλαν τη δική τους σφραγίδα και με τον τρόπο τους σ’ αυτή τη φοβερή διαδρομή του συλλόγου…

Όλα τα παραπάνω βεβαίως σε αγαστή συνεργασία με τον κόσμο της περιοχής που στήριξε και με το παραπάνω την προσπάθεια (με χορηγίες, αλλά και φυσική παρουσία) γιατί διαπίστωσε στην πράξη τα υγιή της χαρακτηριστικά, τους προπονητές και τους αθλητές που πέρασαν από το σύλλογο και έχουν κάνει τις δικές τους τρομερές υπερβάσεις δίνοντας επιπλέον οντότητα και βάρος στη φανέλα του!

Το γεγονός ότι ο ΑΣΚ έφθασε σε κάποια στιγμή να δεχθεί πρόσκληση συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία της χώρας καταδεικνύει από μόνο του τι έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια…
Κι αν τότε η διοίκηση με σύνεση και σοβαρότητα είπε “όχι” σε μια βιαστική άνοδο που ενδεχομένως θα δημιουργούσε, όταν καταλάγιαζε ο ενθουσιασμός, πάμπολλα ανοίγματα και προβλήματα τορπιλίζοντας τη βιωσιμότητα του συλλόγου, τώρα με το έδαφος που έχει στρωθεί όλα αυτά τα χρόνια, τις πολύτιμες εμπειρίες που έχουν συσσωρευτεί, αλλά και τη διάθεση που υπάρχει, μπορεί η ομάδα να ανεβάσει τον πήχη.

Το πάθος για την υπέρβαση διακρίνεται στη φωτογραφία. Στο ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη που έγιναν και τα εγκαίνια του μεγάλου κλειστού!
Μία από τις πολλές πανηγυρικές στιγμές της φετινής σεζόν…

Όλα αυτά μετά από μια χρονιά που ήταν απερίγραπτη σε δυσκολίες μέσα στην οποία όμως ο ΑΣΚ στάθηκε και πάλι κάτι περισσότερο από επάξια…
Οι ώρες προσφέρονται για ξεκούραση, αλλά οι “κυανόλευοι” μέσα στο επόμενο διάστημα θ’ αρχίσουν να “χτίζουν” ξανά με σοβαρότητα την “επόμενη μέρα”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η λέξη “κορεσμός” απουσιάζει από τους ανθρώπους της ομάδας η οποία συνεχίζει να γράφει ιστορία για τα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας έχοντας ήδη κερδίσει και την πανελλήνια αναγνώριση…

Η θρυλική άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία!!! Δεξιά ο Κώστας Ρουμελιώτης, ο προπονητής της ανόδου στην κορυφαία κατηγορία που έφθασε ποτέ από καταβολής το μπάσκετ της περιοχής μας…
Το πρώτο παιχνίδι στο νέο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας με προσέλευση ρεκόρ για τα μπασκετικά δρώμενα της περιοχής όλων των εποχών. 2.500 κόσμος…