ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Ο ‘’κάπταιν’’ του Ατρομήτου Παντελής Λιάπης έζησε την τρέχουσα σεζόν με την ομάδα του Παλαμά το ‘’όνειρο’’ της συμμετοχής στη Γ’ Εθνική. Ο πιο παλιός παίκτης της ομάδος, στα 38 του πλέον Κεντρικός Αμυντικός, πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική και τη σεζόν που μας πέρασε είχε μία ‘’γεμάτη’’ χρονιά (έπαιξε στα 20 από τα 23 ματς) στη Γ’ Εθνική. Ο έμπειρος αμυντικός είναι και από τους ελάχιστους Παλαμιώτες στο ρόστερ ποδοσφαιριστές και οι απόψεις του στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, έχουν συνεπώς και την ανάλογη βαρύτητα για το εγχείρημα που επιχειρείται και ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες.

Ο Ατρόμητος δεν ξεκίνησε όπως άλλες σεζόν ως φαβορί και χωρίς μεγάλα λόγια, βγήκε από την Α’. Το ότι δεν ξεκίνησε ως φαβορί έπαιξε το ρόλο του ;

‘’Σίγουρα επαιξε το ρόλο της. Η ομάδα φτιάχτηκε τελευταία στιγμή με στόχο την τετράδα και χωρίς άγχος.Αν και όταν είσαι σε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος ο στόχος πάντα πρέπει να είναι ο πρωταθλητισμός’’ .

Η ομάδα ως τα μισά δεν έδειχνε να πείθει. Η έλευση του Παραφέστα και του Νεμπεγλέρα φαίνεται να άλλαξε τη ψυχολογία και την εικόνα της:

‘’Η ομάδα έως τα μισά μπορεί να μην έπειθε με τις εμφανίσεις ωστόσο έδειξε πως ήξερε να παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε και ήταν στις πρώτες θέσεις.Σιγουρα όμως όταν έρχονται στην ομάδα άνθρωποι που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις άλλαξε και η ψυχολογία και η εικόνα αλλά και ο στόχος’’.

Ο Ατρόμητος πέτυχε τη τελευταία χρονιά ό,τι δεν πέτυχαν οι προηγούμενες διοικήσεις την τελευταία δεκαετία και με καλύτερες οικονομικά προϋποθέσεις. Ανέβηκε για πρώτη φορά Γ’ Εθνική! Τελικά μήπως είναι και θέμα ”χημείας”:

‘’Το να πετύχει μια διοίκηση τους στόχους της χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις εκτός του οικονομικού. Αυτές όπως αποδείχτηκε τις είχε η τωρινή. Βεβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις αν εξαιρέσω την διετία 2016-18’’. Το καλοκαίρι η διοίκηση κινήθηκε και πάλι με χαμηλούς τόνους. Με παιδιά, τα περισσότερα είχαν αγωνιστεί μέχρι την Α’ Ερασιτεχνική και νεαρούς:

‘’Στην δύσκολη εποχή που ζούμε πρέπει μια διοίκηση να ξέρει που μπορεί να φτάσει οικονομικά.Γι αυτό σε συνεργασία με τον κόουτς εμπιστεύτηκαν ποδοσφαιριστές που ήθελαν πρώτα απ’ όλα να παίξουν στην Γ Εθνική όσο και σε νεαρούς που ήθελαν να αρπάξουν την ευκαιρία και δικαιώθηκαν’’.

Για την πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πολλοί έσπευσαν να αμφισβητήσουν ότι θα μπορούσε η ομάδα να σταθεί:

‘’Πάντα ο κόσμος σε όλες τις ομάδες θέλει να ακούει ονόματα. Εμείς από την μεριά μας σκύψαμε το κεφάλι δουλέψαμε και με την στήριξη αυτών που μας πιστεύουν πετύχαμε τους στόχους μας’’.

Για τα παιχνίδια που πιστεύεις ότι έπαιξαν ρόλο και έδειξαν… ”παραμονή”:

‘’Οι 3 συνεχόμενες νίκες με Ηρακλή Λάρισας, Αλμυρό και Δία Δίου στο φινάλε του πρώτου γύρου και αρχές του δευτέρου θεωρώ πως ήταν εκείνες που μας έφεραν κοντά στην παραμονή’’.

Για την ”γρανιτένια” ΄άμυνα της οποίας σε όλα σχεδόν τα ματς ήσουν μέλος της προσπάθειας:

‘’Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει όλη η ομαδα. Αλλωστε η καλή άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Βέβαια όταν από τα 23 παιχνίδια στα 20 είμαι βασικό στέλεχος δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση αυτή’’.

Για την επίτευξη του στόχου που είναι μία τεράστια επιτυχία για το σύλλογο και την περιοχή:

‘’Σίγουρα γιατί η ομάδα πέτυχε τον στόχο πιο άνετα από ότι περιμέναμε και να μην ξεχνάμε και το στόχο του Κυπέλου που η ομάδα έφτασε σε ένα τελικό μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Οπότε δεν θα μπορούσε να μην είναι μια μεγάλη επιτυχία για την περιοχή και ο κόσμος να είναι περήφανος για τα επιτεύγματα του Ατρομήτου’’.

Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος:

‘’Πιστεύω ότι το επίπεδο ήταν πολύ καλό και όπως φάνηκε αν εξαιρέσουμε τον Πιερικό που ήταν ομάδα παραπάνω κατηγορίας, όλες οι άλλες ομάδες ήταν δυνατές και ισοδυναμες και οι πιο πολλοί αγώνες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες’’.

Για τα αποδυτήρια ,το κλίμα στην ομάδα και τον Τ. Παραφέστα:

‘’Το Α και το Ω αυτής της πορειας ήταν το εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας. Σημαντικο ρόλο σε αυτό παίζει ο κόουτς που εκτός από την καλή δουλειά που κάνει είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Εδώ να προσθέσω ότι είναι μεγάλη τιμή για τον Ατρόμητο αλλά και για το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας που δουλεύει εδώ ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο’’.

Για τις άλλες… ”παλιοσειρές” της ομάδας (Οικονόμου, Μίχος):

‘’Σωστα πρότυπα ποδοσφαιριστών για τα μικρά παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.Προσωπικότητες και ηγέτες της ομάδας μας’’.

Για τη στήριξη από τον κόσμο της περιοχής :

‘’Για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερο .Εμείς από την μεριά μας κάναμε τα πάντα να τους φέρουμε κοντά μας. Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στήριξε σε μια εποχή δύσκολη όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για την κοινωνία μας. Τον θέλουμε πιο δυναμικά κοντά μας στη συνέχεια για να έχει η ομάδα της πόλης και περιοχής του, ο Ατρόμητος, παρών αλλά κυρίως μέλλον’’ .

Για το αν τελικά ένας αμυντικός δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι και γρήγορος…

‘’Αν τρέχει το μυαλό δεν χρειαζεται να είσαι και τόσο γρήγορος στα πόδια.Τουλαχιστον για αυτές τις κατηγορίες’’.

Μπορεί ο Ατρόμητος να εδραιωθεί σ’ αυτη την κατηγορία τα επόμενα χρόνια:

‘’Ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι αυτός. Η περιοχή του Παλαμά μπορεί να στηρίξει την ομάδα να σταθεί στην Γ εθνική και αν αυτό συνδυαστεί και με περισσότερους ποδοσφαιριστές της περιοχής θα ήταν το ιδανικό’’.

Μια ευχή με αφορμή και την κατάσταση που βιώσαμε:

‘’Εύχομαι σε όλο το κόσμο καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη και υπομονή σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε’