ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το ρεπορτάζ αναφέρει επί λέξει: «Με επιστολή της η ΕΠΟ προς τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ θέτει θέμα του μισθού του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ζητά να προχωρήσουν στην καταβολή του εναπομείναοντος ποσού, ύψους 587.191,93 ευρώ, που αντιστοιχεί μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι του 2022”.

Ο Έλλην πολίτης που διαβάζει το σχετικό δημοσίευμα σε κάποια από τις μεγάλες αθλητικές σελίδες ή εφημερίδες, σηκώνει τα μάτια του, παίρνει μια βαθιά ανάσα, πίνει μια γερή δόση καφέ (ή τσίπουρο!), κουνάει λίγο το κεφάλι του για να διώξει τη ζάλη, καθαρίζει τα γυαλιά (αν φοράει) και ξαναδιαβάζει εστιάζοντας στο ποσό: 587.191,93 ευρώ!

Αναλύοντας ενδελεχώς τη μισθοδοσία του Αγγλου ρέφερι διαπιστώνει ότι αμείβεται μηνιαίως με 45.000 ευρώ! Στη συνέχεια, ο Έλλην πολίτης, επιχειρεί να καταλάβει ποιο είναι επ ακριβώς το αντικείμενο του αξιαγάπητου κ. Κλάτενμπεργκ.

Εργάζεται ταυτόχρονα – πέρα από… αρχιδιαιτητής – και σε κάποια ερευνητική ιατρική ομάδα που καταπολεμά τον καρκίνο; Εχει ανακαλύψει κάποια θεωρία που ανατρέπει αυτή της “σχετικότητας” του Αινστάϊν ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην επιστημονική κοινότητα; Βρήκε τη λύση να σταματήσει το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική; Κατασκευάζει διαστημόπλοια; Τι στην ευχή κάνει και παίρνει αυτά τα λεφτά;

Ψαχουλεύοντας περισσότερο, ο Έλλην πολίτης, διαπιστώνει ότι ο φλεγματικός βρετανός απλώς σχολιάζει τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της super league 1 και αξιολογεί τους διαιτητές με βάση τις επιδόσεις του!

Εκτός αυτών, βέβαια, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό κάθε Δευτέρα ποιο ήταν πέναλτι, ποιο δεν ήταν, ποιο γκολ μέτρησε σωστά και ποιο όχι! Από την Τρίτη ξεκουράζεται λίγο για να επανέλθει “φρέσκος” και με καθαρό μυαλό το Σαββατοκύριακο για ν’ αναλύσει την επόμενη αγωνιστική!

Αφού έχει προχωρήσει στις παραπάνω διαπιστώσεις, ο Έλλην πολίτης, ψάχνει, σε όλα αυτά τα ρεπορτάζ που αναφέρονται στη δραστηριότητα του κ. Κλάτενμπεργκ, να βρεί κάποιο σχόλιο καυστικό για το πως είναι δυνατόν σ’ αυτές τις συνθήκες της κοινωνίας που άνθρωποι πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων και άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, να παίρνει κάποιος μισθό μισό εκατομμύριο ευρώ για να σχολιάζει ποδοσφαιρικές φάσεις απο την τηλεόραση!!!

Η αναζήτηση δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα. Ο δημοσιογραφικός κόσμος που προσεγγίζει τα εν λόγω ζητήματα, το θεωρεί προφανώς απολύτως φυσιολογικό. Για το μόνο που αναρρωτιέται είναι αν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι της ΕΠΟ οι “big 4” ώστε να καταβληθούν τα… οφειλόμενα!!!

Αφού έχει ολοκληρώσει την καθημερινή του ενημέρωση ο Έλλην πολίτης, ρίχνει λίγο λάδι στο καντήλι του εικονίσματος, το ανάβει, κοιτάζει την εικόνα, κάνει σταυρό και τραγουδά: “Θέε μου μεγαλοδύναμε που σαι ψηλά κει πάνω….”

——————————-

«Αν είσαι τρελός, φρόντισε να πληρώνεσαι γι’ αυτό, αλλιώς θα σε κλείσουν μέσα»

Χάντερ Τόμπσον – Αμερικανός συγγραφέας