Η οικονομική κρίση μαστίζει την Τουρκία. Ο κόσμος πεινάει. Η λίρα πέφτει. Οι ανατιμήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Ταγίπ Ερντογάν κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις και αναζητά λεφτά στους Άραβες για να σώσει την κατάσταση.

Ο πρώην σύμμαχός του και νυν αρχηγός του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, ψέγοντάς τον για την τραγική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, εξαπέλυσε σήμερα επίθεση κατά του Ερντογάν χρησιμοποιώντας την χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.

«Ολόκληρη η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει περιέλθει σε κατάσταση επαιτείας»

«Οι σχέσεις με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πάντα σε… δολάρια. Προφανώς, όταν κοιτάζει αυτές τις χώρες, στα μάτια του κ. Ερντογάν σχηματίζεται το σύμβολο του δολαρίου. Η οικονομία αυτής της χώρας δεν θα βελτιωθεί με τα χρήματα που θα έρθουν από αυτά τα μέρη. Ολόκληρη η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει περιέλθει σε κατάσταση επαιτείας για χρήματα από δεξιά και αριστερά. Δεν μπορείς να αποκτήσεις κύρος σε αυτόν τον κόσμο πηγαίνοντας και σκύβοντας το κεφάλι σε άλλες χώρες, ζητώντας χρήματα», είπε ο Μπαμπατζάν υπενθυμίζοντας ότι κάποτε η Τουρκία δάνειζε στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης.

«Μετά την κρίση του 2008, η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκείνη την εποχή η οικονομική μας δύναμη ήταν καλή. Το ΔΝΤ ήρθε και ζήτησε χρήματα, λέγοντας: ‘Υπάρχουν χώρες που χρειάζονται χρήματα, ξέρουμε ότι η κατάστασή σας είναι καλή, δανείστε χρήματα στο ΔΝΤ’. Υπογράψαμε τη συμφωνία. Δώσαμε δάνειο στο ΔΝΤ. Την ημέρα που προσγειώθηκα στην Αθήνα, οι γερμανικές εφημερίδες έγραφαν: ‘Η Τουρκία ήρθε να βοηθήσει την Ελλάδα», ενώ σε μία γελοιογραφία σε γερμανική εφημερίδα είχαν ζωγραφίσει την τουρκική σημαία στην κορυφή της Ακρόπολης. Για αυτό τώρα ρωτάω τον κ. Ερντογάν: Πού ήμασταν και πού βρισκόμαστε; Η Τουρκία, η οποία κάποτε έλεγαν ότι ‘έδινε οικονομική στήριξη στην Ελλάδα’, τώρα έχει καταντήσει να ζητεί υποστήριξη από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο Αλί Μπαμπατζάν.

Πηγή : in.gr