Απάντηση στον μυστηριώδη θάνατο εκατοντάδων αποδημητικών πτηνών προσπαθούν να δώσουν οι επιστήμονες, τα οποία έπεσαν από τον ουρανό στην επαρχία Τσιουάουα στο Μεξικό.

Το περιστατικό συνέβη στις 7 Φεβρουαρίου και καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα κοινωνικά μέσα.

Οι πολίτες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε περίπου εκατό νεκρά πουλιά στο δρόμο, αναφέρουν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα πτηνά έπεσαν γύρω στις πέντε το πρωί.

Πρόκειται για ένα είδος κιτρινοκέφαλου κοτσιφιού, που ζει στα βόρεια του Καναδά και ο οποίος πέρασε το χειμώνα στο Μεξικό ως μετανάστης. Η αστυνομία κάλεσε κτηνιάτρους και ζωολόγους, οι οποίοι παρουσίασαν αρκετές πιθανές θεωρίες για το τι συνέβη, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πουλιά θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει λόγω εισπνοής δηλητηριωδών αερίων από μια κοντινή μονάδα θέρμανσης ή από ισχυρή ηλεκτροπληξία εάν στέκονταν σε ηλεκτρικό καλώδιο.

Κάποια μέσα ενημέρωσης εκτός Μεξικού έχουν παρουσιάσει τη θέση ότι τα εν λόγω πτηνά δέχθηκαν επίθεση από σμήνος άλλων πουλιών, χάθηκε ο συντονισμός και συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Πηγή : cnn.gr