Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική του Π.Γ.Ν.Λ, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 221.225,00 ευρώ€ (με ΦΠΑ).

Ειδικότερα ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύνταξης – υποβολής και ελέγχου από τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας στο έργο του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, με Δικαιούχο, Κύριο και Φορέα Υλοποίησηςτο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.  Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση της Προκήρυξης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για την ανάδειξη Αναδόχου και υλοποίηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος τόνισε τα εξής:

«Στηρίζουμε έμπρακτα τη δημόσια υγεία. Αποτελεί προτεραιότητά μας καθώς πιστεύουμε ότι μια χώρα είναι σύγχρονη και ανεπτυγμένη όταν οι πολίτες της προστρέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Για το λόγο αυτό δώσαμε τη δυνατότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τη δυνατότητα να εξοπλίσει με νέα μηχανήματα για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική, προϋπολογισμού 221.225,00 ευρώ..

Έχουμε χρηματοδοτήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω 80 εκ. ευρώ στηρίζοντας στην πράξη τα δημόσια νοσοκομεία μας και τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ:

Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Νευρολογική Κλινική και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η Νευρολογική κλινική θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτρομυογράφο 6 καναλιών, με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο 24ωρης καταγραφής τουλάχιστον 25 καναλιών ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος και 14 διπολικών καναλιών και με δύο μόνιτορ μεγέθους τουλάχιστον 10 ιντσών και τουλάχιστον 4 κυματομορφών. Η Ψυχιατρική κλινική θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο τουλάχιστον 32 καναλίων από τα οποία τουλάχιστον 9 θα είναι διπολικές και βοηθητικές είσοδοι, συμβατό με διακρανιακό μαγνητικό ερεθιστή, ένα σύστημα νευροπλοήγησης, συμβατό με μαγνητικό ερεθιστή και ένα μαγνητικό ερεθιστή με δυνατότητα παραγωγής μονοφασικής, διφασικής κυματομορφής και κυματομορφής μισού ημιτόνου.

Με την προμήθεια του του ανωτέρω εξοπλισμού θα βελτιωθεί σημαντικά το έργο της Νευρολογικής κλινικής και της Ψυχιατρικής κλινικής. Συγκεκριμένα η Νευρολογική κλινική ετησίως εξυπηρετεί περίπου 2.500 περιστατικά. Η προμήθεια του αιτούμενου εξοπλισμού θα επιτρέψει τη διενέργεια εξετάσεων, οι οποίες μέχρι τώρα γίνονται σε νοσοκομειακές μονάδες των δύο μεγάλων αστικών κέντρων. Ως εκ τούτου ο πληθυσμός της Θεσσαλίας θα είναι δυνατό να εξυπηρετείται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, εξασφαλίζοντας βέλτιστες υπηρεσίες υγείας και αποφεύγοντας περιττά έξοδα και ταλαιπωρία κατά την μετακίνησή τους στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.