Είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας σ’ ένα γήπεδο… τσιμέντο, έψαχνε με κάθε τρόπο να βρει τους διαδρόμους που τους είχαν κλείσει καλά οι αντίπαλοι και τελικά τα κατάφερε με ένα γκολ που πέτυχε ο Παναγιώτης Μάνιος με κεφαλιά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα απο πλάγιο του Κουτρομάνου και πρώτη γυριστή κεφαλιά του Γκίνη!

Ο λόγος για την Αναγέννηση που έφυγε νικήτρια από το γήπεδο του Λασιθίου κερδίζοντας με 0-1 τον Αγιο Νικόλαο και πήρε σημαντικό προβάδισμα για μια ιστορική πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος

Οι γηπεδούχοι δικαιολόγησαν τη φήμη τους ως καλή ομάδα, χάνοντας μάλιστα πολύ καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα με τον Νέστορα Γκέκα όμως να είναι κέρβερος κάτω απο τα γκολπόστ και να κρατά το “μηδέν”.

Η κατοχή ήταν οπως προαναφέραμε συντριπτικά υπέρ της Αναγέννησης απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε μαζικά άμυνα και έψαχνε την αντεπίθεση.

Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής, αλλά οι γηπεδούχοι προέβαλλαν τη μαχητικότητά τους, και είχαν στα υπέρ τους το απαράδεκτο γήπεδο που το άφησαν και ξερό μάλιστα.

Οπως και να χει όμως κέρδισε η καλύτερη ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι” κυριάρχησαν πλήρως (είχαν και δοκάρι στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου) και τελικά έφθασαν στο ζητούμενο, που ήταν να σκοράρουν εκτός έδρας και να πάρουν τη νίκη.

Με τη δέουσα προσοχή στη ρεβάνς θα έλθει η μεγάλη διάκριση!

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής (65′ Κατσαρός), Πιθαρούλης, Τσανάι, Μαυρής (71′ Πάγια), Κίτος, Μηνάς, Παπαδόπουλος, Μαρκάκης (56′ Φουκαράκης), Νοκάι (71′ Τζιλάι)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Γκόλιας, Καρανίκας (80′ Πολίτης), Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Μπάλλας (65′ Γκουγκούδης), Πλέγας, Μανιός, Μπενγόα (65′ Μπραμπίγια), Μπιανκόνι (22′ Γκίνι), Βιδάλ (80′ Κουτρομάνος).

Δείτε πιο κάτω τα καλύτερα στιγμιότυπα και το γκολ της Αναγέννησης.