Να υπάρξει τροποποίηση της ΚΥΑ, προκειμένου να διευρυνθούν οι δικαιούχοι και παράλληλα να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες δημότες στο 100% της ζημιάς από τον «Ιανό», ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Στην τηλεσυνεδρίαση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, το σώμα αποφάσισε να κατά πλειοψηφία να εγκριθούν μειώσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και των ενοικίων στα δημοτικά καταστήματα και τα σχολικά κυλικεία.

Σε ότι αφορά τα δημοτικά τέλη, όπως τονίστηκε, τη δυνατότητα μείωσης δίνει η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που δηλώθηκαν φέτος μέσω των διορθωτικών δηλώσεων που υπέβαλαν οι δημότες.

Ειδικότερα, την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μειώσεις για:

-Κατοικίες από 1,13 σε 1,03 ευρώ ανά τ.μ.

-Επαγγελματικές στέγες από 2,53 σε 2,00 ευρώ ανά τ.μ.

-Επαγγελματικές στέγες εντός κοινοτήτων από 1,27 σε 1,00 ευρώ ανά τ.μ.

-Επαγγελματικές στέγες εκτός σχεδίου, γίνεται οριζόντια χρέωση 0,65 ευρώ ανά τ.μ.

-Ισόγειες αποθήκες ή βοηθητικούς χώρους οποιασδήποτε χρήσης (είτε οικιακής είτε επαγγελματικής), οι οποίες βρίσκονται είτε εκτός είτε εντός σχεδίου και έχουν τη συγκεκριμένη χρήση στην άδεια οικοδομής, μειώνονται επιπλέον 20% ανεξαρτήτου επιφάνειας

-Πατάρια και υπόγεια στεγασμένων χώρων είτε επαγγελματικής είτε οικιακής χρήσης, όπου θα χρεώνεται το 30% του εμβαδού τους αντί του 50% που ίσχυε.

-Τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθισμάτων) μειώνονται κατά 5 ευρώ ανά τ.μ. σε όσες περιπτώσεις η χρέωση ήταν άνω των 25 ευρώ ανά τ.μ.

Εναλλακτική πρόταση κατέθεσε ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας, ζητώντας μεταξύ άλλων την τροποποίηση των στεγασμένων χώρων που χρησιμοποιούνται ως ως κατοικίες ή για την εγκατάσταση φιλανθρωπικών ή νοσηλευτικών ιδρυμάτων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (εκτός από τις ιδιωτικές κλινικές). από 1,13 €/τ.μ. σε 0,87/τ.μ. (αντί για 1,03 που πρότεινε η Δημοτική Αρχή).