Να λειτουργήσει έγκαιρα

Λήγουν μεθαύριο Παρασκευή οι συμβάσεις των εργαζομένων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην περιοχή της Φαναρίου στην Καρδίτσα. Εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη προσωπικού, η λειτουργία του σταθμού άργησε να ξεκινήσει φέτος. Τελικά υπολειτούργησε και αυτό κατόπιν συνεννόησης και με τη συνδρομή του Δήμου Καρδίτσας που «απέσπασε» προσωπικό από δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε εκείνον του ΟΑΕΔ.

Τι θα γίνει όμως από τη νέα χρονιά; Θα είναι έτοιμος ο σταθμός να υποδεχθεί νήπια και βρεφη στις αρχές Σεπτεμβρίου; Για την στελέχωσή τη νέα χρονιά δεν έχει εκδοθεί ακόμα κάποια προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού από τον ΟΑΕΔ. Με δεδομένο το γεγονός (με βάση και τη φετινή εμπειρία) ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας μας μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το αν οι διαδικασίες θα «τρέξουν» άμεσα και γρήγορα ώστε ο Σταθμός να λειτουργήσει κανονικά από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους πιο σύγχρονους παιδικούς σταθμούς της χώρας με δυναμικότητα φιλοξενίας 100 περίπου νηπίων και βρεφών, η κατάσταση που επικράτησε φέτος, δημιούργησε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας στις τάξεις των γονέων, περιορίζοντας το ενδιαφέρον για τις εγγραφές την επόμενη χρονιά. Με βάση τους προσωρινούς πίνακες που ανακοινώθηκαν για όλους τους Σταθμούς του ΟΑΕΔ, στην Καρδίτσα έχουν επιλεγεί 19 βρέφη και 14 νήπια, ενώ υπάρχουν 10 αναπληρωματικά βρέφη και έξι νήπια.

Απαιτείται να γίνουν άμεσα οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την έγκαιρη λειτουργία του σταθμού τη νέα χρονιά. Παράλληλα να δημιουργηθεί το κατάλληλο σταθερό περιβάλλον για την στελέχωση του Σταθμού που θα εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργία και αξιοποίησή του, προς όφελος των οικογενειών της πόλης.

Κ.Π.