Να πριμοδοτηθούν οι μαθητές στο Νομό Καρδίτσας

«Να πριμοδοτηθούν στις Πανελλαδικές οι μαθητές του Νομού Καρδίτσας, λόγω του Ιανού». Αυτό ζητούν αρκετοί Καρδιτσιώτες γονείς, καθώς όπως τονίζουν, εκείνο το διάστημα διαταράχθηκε η ηρεμία και η γαλήνη των μαθητών.

Η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει προς τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η οριστική απόφαση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας θα γίνει το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 42 του ν.4521/2018 και το άρθρο 68 του ν.4653/2020 ισχύουν τα εξής: Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Αντίστοιχη υπουργική απόφαση είχε εκδοθεί στις 5 Οκτωβρίου του 2020 για το δημοτικό διαμέρισμα Φαναρίου-Πάργας και περιοχών του Δήμου Πρέβεζας που επλήγησαν από το σεισμό της 21ης Μαρτίου του 2020. Μαθητές, αλλά και γονείς στο Νομό Καρδίτσας, ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και να υπάρξει πριμοδότηση…

Κ.Φ.