H πρώτη επίσημη γέννηση λοιπόν για το 2020 καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Το μικρό κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο από γονείς Παλαμιώτες, ενώ όπως μαθαίνουμε, το απόγευμα ένα ακόμη παιδάκι και συγκεκριμένα προσφυγόπουλο γεννήθηκε στο Νοσοκομείο. Από τις ελάχιστες που καταγράφονται στο νοσοκομείο και στο Νομό συνολικότερα τα τελευταία χρόνια.
Η γυναικολογική- μαιευτική του Νοσοκομείου λειτουργεί με δύο μόλις (εξαίρετους) γιατρούς από τους τουλάχιστον τέσσερις μόνιμους που προβλέπεται κανονικά, ενώ υπολειτουργεί και η παιδιατρική η οποία είναι απαραίτητη για τους πρώτους ιατρικούς ελέγχους και την παρακολούθηση των νεογνών.
Να θυμίσουμε ότι από το καλοκαίρι του 2017 σταμάτησε και η λειτουργία της μόνης  ιδιωτικής κλινικής που υπήρχε στην Καρδίτσα. Πλέον οι γεννήσεις που καταγράφονται στο Νομό είναι ελάχιστες τα τελευταία χρόνια, αφού οι Καρδιτσιώτισσες σπεύδουν στους γειτονικούς Νομούς Λάρισας και Τρικάλων για να γεννήσουν.
Δεν νοείται το 2020 να μην υπάρχει πλήρως στελεχωμένη μαιευτική και παιδιατρική. Βουλευτές και φορείς έπρεπε να έχουν ήδη ενεργήσει, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή καλείται να πιέσει και η ίδια η τοπική κοινωνία διεκδικώντας τα αυτονόητα.
Κ.Π.