Μετά την αναβολή του Σαββατιάτικου αγώνα στην Αθήνα κόντρα στον Αμύντα, ο ΑΣ Καρδίτσας επανέρχεται στη δράση και μάλιστα μ ενα πολύ μεγάλο παιχνίδι…
Υποδέχεται αύριο το απόγευμα στο κλειστό της πόλης μας την Ελευθερούπολη που φέτος κάνει μια καταπληκτική χρονιά και είναι ένα απο τα παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος.
Είναι, όπως σωστά το χαρακτηρίζουν στο δελτίο τύπου οι “κυανόλευκοι”, ένα ντέρμπι κορυφής.

Πρόκειται για εξ αναβολής αγώνα και το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα έχει μπροστά του μία ακόμη πρόκληση να πάρει τη νίκη, να διατηρήσει το αήττητο και να εδραιώσει για τα καλά τη θέση του ως η ομάδα που θα χει τον πρώτο λόγο για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου.

Ας δούμε όμως το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, όπως το μεταφέρει το γραφείο τύπου του ΑΣΚ με τη σχετική ενημέρωση για τον αγώνα καθώς και την παρουσίαση του αντιπάλου:
«Συνέχεια με ντέρμπι κορυφής για τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, που την Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, υποδέχεται το Γ.Σ.Ελευθερούπολης σε εξ αναβολής αγώνα για την 11η αγωνιστική της Α2 Εθνικής.

Η ομάδα του ν.Καβάλας, μετράει μόλις 2 ήττες στο πρωτάθλημα και έχει μέχρι τώρα απολογισμό 8 νίκες και 2 ήττες, κατέχοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, μετά το 10-0 του ΑΣΚ.

Ο Γ.Σ.Ελευθερούπολης, στην τρίτη του χρονιά στην Α2 Εθνική, έχει και φέτος πολύ υψηλούς στόχους.
Πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας, φέτος θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και η έως τώρα πορεία του δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να το καταφέρει.

Διαθέτει τον ίδιο προπονητή, τον κ.Παπαδόπουλο εδώ και χρόνια, ενώ στο ρόστερ της, οι πολύ έμπειροι Τουντζιαράκης και Σταμπουλής, οι νέοι και ταλαντούχοι Σκουλίδας, Γοργόνης, Ναούμης, οι αδερφοί Παναγιώτης και Δημήτρης Ερμείδης, οι Πάτρας, Κάδρας αλλά και ο εξαιρετικός Σέρβος σκόρερ Γιόβαν Τζότζεβιτς συγκροτούν ένα πολύ συμπαγές και αξιόλογο ρόστερ.

Η Ελευθερούπολη προέρχεται από ευρεία νίκη με 99-78 επί του Παγκρατίου το Σάββατο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πέτυχε 14/29 τρίποντα !
Από την άλλη μεριά, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας ψάχνει τον τρόπο να κρατηθεί σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς, μετά τις συνεχείς αναβολές των αγώνων. Το πρόγραμμα λόγω των διαρκών αναβολών αλλάζει κάθε εβδομάδα και ενώ οι «κυανόλευκοι» απέναντι στο Ψυχικό έδειξαν πως αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό, οι δέκα ημέρες που μεσολαβούν μέχρι το ματς της Τετάρτης, δυσκολεύουν το έργο του τεχνικού τιμ ενόψει της συνέχειας.

ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ
Το θετικό σημείο είναι πως οι προπονήσεις έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με μοναδικές απουσίες το Γιάννη Μπουρούση αλλά και τον Αντώνη Καραγεωργίου. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο, όμως θα δοκιμάσει να προπονηθεί και την τελευταία στιγμή θα αποφασισθεί η συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης.

Η παρουσία του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής ομάδας είναι κομβική για την ομάδα και πολύ σημαντική σε ένα τόσο απαιτητικό ματς.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η ομάδα έχει δείξει πως μπορεί να ξεπερνάει τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να εμφανίζεται ανταγωνιστική ανεξάρτητα από τις απουσίες.

Ο αγώνας απέναντι στην Ελευθερούπολη, ένα κομβικό ματς για τη συνέχεια, είναι το μόνο που απασχολεί τον ΑΣΚ, ενώ από την Πέμπτη και μετά, ο Δημήτρης Λιόγας και οι συνεργάτες του θα ασχοληθούν με τα επόμενα συνεχόμενα ματς.

Με τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία υγειονομικά μέτρα θα γίνει ο αγώνας της Τετάρτης, κάτι που σημαίνει πως για την είσοδο στο γήπεδο, προτεραιότητα έχουν οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας. Όσες θέσεις θα απομείνουν διαθέσιμες για την κάλυψη της μέγιστης πληρότητας, θα διατεθούν στους φιλάθλους.

Διαιτητές της συνάντησης έχουν οριστεί οι κ.κ. Ελευθεριάδης, Αγραφιώτης Ι. και Δέλλας, στο ματς που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας».