Ενα από τα πλέον δύσκολα παιχνίδια, ένα ντέρμπι κορυφής όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με βάση την πορεία των δύο ομάδων, έχει να δώσει απόψε το βράδυ η Αναγέννηση στο φινάλε ακριβώς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της super league 2.

Bρίσκεται από χθες στην ακριτική Ξάνθη όπου το βράδυ θα αντιμετωπίσει στα “Πηγάδια” την τοπική ομάδα η οποία είναι από τις βασικές διεκδικήτριες της πρωτιάς στον φετινό μαραθώνιο.
Μάλιστα το γεγονός ότι έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης εδώ και πέντε αγωνιστικές την έχουν καταστήσει ως ένα “πληγωμένο θηρίο” που ψάχνει να βρει τον τρόπο για την επιστροφή της στη μάχη της κορυφής και βεβαίως βλέπει την αποψινή αναμέτρηση ως “τελικό”.

Ολα αυτά όμως απασχολούν την Ξάνθη καθώς η Αναγέννηση έχει τη δική της οπτική για το παιχνίδι, έχει σχεδιάσει την παρουσία της και αυτό που θα αναζητήσει στο παιχνίδι – πρόκληση θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα που θα της δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην καταπληκτική πορεία που ήδη διαγράφει κατά την διάρκεια της σεζόν.

Οι “κιτρινόμαυροι” του Περικλή Αμανατίδη θα κατέβουν στο γήπεδο έχοντας στο ενεργητικό τους επτά νίκες στο Δημοτικό Στάδιο σε ισάριθμα παιχνίδια, μία στο Κερατσίνι επί του Ολυμπιακού Β’ και μια ισοπαλία στο Αλκαζάρ από την επίσης διεκδικήτρια της ανόδου ΑΕΛ.

Απολογισμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι εκκρεμούν και τέσσερα παιχνίδια που εχουν αναβληθεί λόγω της πανδημίας.
Είναι όχι απλά “ζωντανοί” στη διεκδίκηση της πρωτιάς, αλλά πρωταγωνιστές!

Αν μάλιστα σήμερα δεν χάσουν και πολύ περισσότερο αν γυρίσουν με το “διπλό” στην Καρδίτσα θα μπουν ακόμη πιο δυνατά στο παιχνίδι για την κατάκτηση της πρωτιάς! Φυσικά μιλαμε για έναν αγώνα με πολύ μεγάλο συντελεστή δυσκολίας. Για ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η Αναγέννηση παρά τον σεβασμό που υπάρχει για τον αντίπαλο και πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, αυτό που μας δείχνει από την αρχή της σεζόν.

Αν κατορθώσει και φθάσει σε επίπεδα απόδοσης που συμβαδίζουν με τις αγωνιστικές της δυνατότητες, τότε έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να κάνει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα με το κλείσιμο ακριβώς του πρώτου γύρου.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που δεν λένε να λείψουν αλλά προστίθενται μέσα σ’ αυτή την αδυσώπητη κούρσα και περισσότερα.
Το βάθος που έχει στο ρόστερ η Αναγέννηση είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που απέκτησε στην αρχή της χρονιάς, καθώς σχεδίασε την παρουσία της με κινήσεις που είχαν να κάνουν και μ’ αυτά τα απρόοπτα, την πανδημία, το φορτωμένο πρόγραμμα και τις κακοτυχιές.

ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Ο αγώνας θα ξεκινήσει ως γνωστόν σε ώρα που δεν μας έχει συνηθίσει η διοργανώτρια! Στις 8 το βράδυ και η δικαιολογία είναι ότι αυτό απαίτησε η ΕΡΤ λόγω του “φορτωμένου” τηλεοπτικού προγράμματος. Οι φίλοι της Αναγέννησης θα έχουν πάντως την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση από το κρατικό κανάλι.