Στους… ρυθμούς των self – test κινούνται οι Καρδιτσιώτες φαρμακοποιοί, οποίοι αιφνιδιάστηκαν όπως και οι συνάδελφοί τους απ΄όλη τη χώρα, με την απόφαση της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Γαγάτσης, τόνισε πως τα self – test αναμένεται να σταλούν στα φαρμακεία μέσα στον Απρίλιο.

«Κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ μία φορά την εβδομάδα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί. Γίνεται αντιληπτό πως αναμένεται μεγάλη προσέλευση σε όλα τα φαρμακεία της χώρας. Ο φόρτος εργασίας θα αυξηθεί σημαντικά. Οι φαρμακοποιοί από την αρχή της πανδημίας είμαστε στην πρώτη γραμμή της… μάχης, καθώς δεν έχουμε κλείσει καθόλου. Έχουμε προσφέρει στον εμβολιασμό και προσφέρουμε καθημερινά. Σαν φαρμακοποιοί ζητάμε να δοθεί μία υποτυπώδη κρατική αποζημίωση. Εμείς θα πρέπει να δεχθούμε τον πολίτη, να ψάξουμε στο σύστημα με το ΑΜΚΑ του, να καταχωρίσουμε αυτούς που πήραν τεστ και να γίνει όλη η διαδικασία. Για αυτήν την διαδικασία εμείς ζητούμε μια νόμιμη αποζημίωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαγάτσης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα