Για «διαχειριστική ανικανότητα» στο μέτωπο του προσφυγικού κατηγόρησε την κυβέρνηση από την Καρδίτσα ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, και τομεάρχης Οικονομίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς παρέστη στη συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το πρωί του Σαββάτου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και την οικονομία.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα τόσο από την Καρδίτσα όσο και την υπόλοιπη χώρα, στην προσπάθεια που καταβάλλει το κόμμα για τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό μόλις 7 μήνες μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ότι με την πάροδο του διαστήματος αυτού, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδά της και ο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται «τραυματισμένος» από τη διαχείριση της καθημερινότητας, αφού έχει δυσαρεστήσει μεγάλο μέρος του λαού.
Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια «ολοκληρωμένη και ζωντανή» πρόταση, τονίζοντας παράλληλα: «να φύγουμε από την αντίληψη ότι πρέπει οι νησιώτες να υποστούν τις πιέσεις που προκύπτουν από το μείζον αυτό ζήτημα. Εμείς δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα και ως δύναμη υπεύθυνη είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στο τραπέζι του διαλόγου αν προκύψουν οι συνθήκες» ανέφερε.

Οικονομία
Στο σκέλος της οικονομίας, ο κ. Παππάς μίλησε για «διάψευση των προσδοκιών» και στάθηκε στην κατάργηση της 13ης σύνταξης αλλά κυρίως στη μη καταβολή του κοινωνικού μερίσματος. Μάλιστα τόνισε ότι οι επιπτώσεις έχουν γίνει αντιληπτές στους επαγγελματίες και τις αγορές της επαρχίας που βλέπουν σημαντική πτώση στο τζίρο τους. Πρόσθεσε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ μετά τις εκλογές ήταν να παραμείνει η 13η σύνταξη.

Ασφαλιστικό
Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό έχει μια σαφή κατεύθυνση να οδηγήσει κυρίως τα τμήματα της μεσαίας τάξης που διαθέτουν στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα, στην ιδιωτική ασφάλιση. «Αντίληψη που που έχει βρει εφαρμογή, έχει αποτελέσει πηγή αρνητικών αποτελεσμάτων για την κοινωνία και την οικονομία» σημείωσε.
Αξιοποίηση μέρους
του αποθέματος

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε τον επίκαιρο χαρακτήρα της πρότασης που είχε καταθέσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη αξιοποίηση ενός μέρους του αποθέματος των 37 περίπου δις που είχε πετύχει να διαμορφώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.
«Τα πράγματα δεν πάνε καλά στην οικονομία και αντί να δούμε αντανακλαστικά από την κυβέρνηση, παρατηρούμε μονές πολιτικές που έχουν αποτύχει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «γιατί να πούμε ότι ο μόνος τρόπος για να αξιοποιηθούν αυτά είναι για να καθαρίσουν τα βιβλία τους οι τράπεζες; ».
Αγροτικά
«Δεν θα καθίσω να σας πω ότι ήμασταν 100% αλάθητοι ή ότι κάποια πράγματα τα καθυστερήσαμε ή δεν τα κάναμε» απάντησε ο πρώην υπουργός, σε ερώτηση που θέσαμε για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τη στάση της στο ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου, αλλά και την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω θέμα. Υποστήριξε όμως ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε μεγάλα λάθη γι’ αυτό και οδήγησε τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα