Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα δώσει το παρών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!
Ο Καρδιτσιώτης μόνιμος πρωταθλητής στο πανελλήνιο παρότι λόγω των έκτακτων συνθηκών δεν είχε το όριο, διασφάλισε τη συμμετοχή του μέσω της παγκόσμις κατάταξης (Raniking) και δηλώνει φυσικά απολυτα ικανοποιημένος.

Συνεχίζει μάλιστα παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι την προετοιμασία του για να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο και προσφάτως σε αγώνα που έγινε στην Όστια της Ιταλίας τερμάτισε στην 2η θέση.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του τονισε:

«Ένα χρόνο μετά από τόσες αναβολές αγώνων κατάφερα ν αγωνιστώ στην Όστια της Ιταλίας και να καταλάβω τη δεύτερη θέση!
Παρά τα 8 μποφόρ αέρα που επικρατούσαν και που προμήνυαν απ’ την αρχή πως ο αγώνας δε θα γινόταν στους επιθυμητούς ρυθμούς, αποφάσισα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…Μπορεί να μην ήρθε το όριο όπως επιθυμούσα, ήρθε όμως άλλη μια εμπειρία ζωής να μου αποδείξει ότι η ανθρώπινη θέληση ξεπερνά όλα τα εμπόδια..όπως στη Ντόχα έτσι και εδώ !πέδειξα στον εαυτό μου πως όταν θες κατι πολύ αξίζει να παλέψεις γι αυτό…!
Μπορεί ο αέρας να με δυσκόλεψε αρκετά ..κατάφερα όμως αν και χωρίς το όριο να οριστικοποίησω για τρίτη φορά τη θέση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή τη φορά μέσω Ranking (χωρίς να αποκλείσω οποιαδήποτε προσπάθεια για όριο) και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα! Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση.. μπορούμε όμως να προσαρμοζόμαστε σε εκείνη!»

  • Οι φωτογραφίες είναι από τον αγώνα του στην Ιταλία.