Τις πύλες της άνοιξε σήμερα Κυριακή η ετήσια εμποροπανήγυρη στην Καρδίτσα απέναντι από τις καπναποθήκες στην περιφερειακή οδό Καρδίτσας- Τρικάλων.
Ενδιαφερόμενοι με περισσότερες από 450 θέσεις πάγκοι συμμετέχουν στη φετινή εμποροπανήγυρη, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει και λούνα παρκ.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη θα φέρει στα ταμεία του Δήμου Καρδίτσας περί τα 200.000 ευρώ. Θα διαρκέσει έως τις 26 Οκτωβρίου και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες πολίτες απ’ όλο το νομό και γειτονικές περιοχές.
Πάγια ωστόσο είναι η αντίθεση του εμπορικού κόσμου στη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης. Αντίθεση η οποία ωστόσο δεν αποτυπώθηκε και στο σκέλος της διοργάνωσης του «εκπτωτικού χωριού», ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το Επιμελητήριο ως μια προσπάθεια να σταματήσει η οικονομική «αιμορραγία» από την ετήσια εμποροπανήγυρη. Εκτιμάται ότι 1,5 εκ ευρώ φεύγει εκτός Νομού από το ετήσιο παζάρι, περίπου χάνει άμεσα ή έμμεσα η τοπική οικονομία από το παζάρι,

Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, δεν θα πραγματοποιηθεί το «εκπτωτικό χωριό» στο χώρο των καπναποθηκών. Παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας επιχείρησε τη διεξαγωγή του «εκπτωτικού χωριού» για δεύτερη χρονιά, αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού η συμμετοχές από τους ενδιαφερόμενους εμπόρους ήταν λίγες.