Πρεπει να ξεχάσουμε τον τουρισμό από τα Βαλκάνια φέτος για τα παράλια της Λάρισας αλλά και ολόκληρη τη χώρα, μετά τα νέα δεδομένα που ισχύουν στον Προμαχώνα με τα πιστοποιητικά αρνητικών τεστ για τον κορονοϊό, δηλώνει στο Μαγκαζινο της Θεσσαλίας ο πρόεδρος των ενοικιαζομενων δωματίων Λάρισας.

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε, είναι πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά» δηλώνει στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου.

Η πληρότητα, σύμφωνα με τον κ.Ευσταθίου, στα παράλια της Λάρισας βρίσκεται στο 20%, ενώ αντίστοιχα πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο 100%!

Ξεχάστε τους Σέρβους φέτος -μόλις στο 20% η πληρότητα στα παράλια της Λάρισας

Στα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, δηλαδή Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Κόκκινο Νερό, Στόμιο, Μεσάγγαλα, Καστρί-Λουτρό, οι ξενοδόχοι δουλεύουν κυρίως με λιγοστούς τουρίστες από την Πολωνία, οι οποίοι φτάνουν από τη χώρα τους στην Ελλάδα με πτήσεις charter και χωρίς να υποχρεούνται σε τεστ για τον κορονοϊό, αφού στην Πολωνία τα κρούσματα είναι περιορισμένα.

«Οι έλληνες τουρίστες λειτουργούν όλα τα χρόνια για την περιοχή ως «συμπληρωματικοί», αφού οι πολύημερες διαμονές γίνονται κατά κύριο λόγο από ξένους, με τους Θεσσαλούς να επισκέπτονται τα παράλια της Λάρισας είτε αυθημερόν, είτε για ΣΚ» ανέφερε ο Ηλίας Ευσταθίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ν. Λάρισας ζητά φθηνό δανεισμό για τις επιχειρήσεις τουρισμού, προκειμένου να επιβιώσουν και καταγγέλλει αθέμιτο ανταγωνισμό από μη επαγγελματίες που νοικιάζουν δωμάτια φθηνότερα.

Ξεχάστε τους Σέρβους φέτος -μόλις στο 20% η πληρότητα στα παράλια της Λάρισας

Τέλος ανέφερε πως το πλήγμα από την οδική απομόνωση από το Βορρά είναι μεγάλο, αφού πέρα από τη μη ολοκλήρωση του κόμβου στον Πυργετό, η καθυστλερηση στην πράδοση της γέφυρας στα Τέμπη, που πάει για τον Οκτώβριο δείχνει πως η πολιτεία , οι τοπικοί βουλευτες και κυρίως οι δήμοι Αγιας και Τεμπών, μας έχουν ξεγραμμένους και αδιαφορούν για τις 1000 οικογένειες που εργάζονται στον τουριοσμό των παραλίων, αλλά και για τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία. Φυσικά τουρισμός χωρίς ρεύμα τα Σαββατοκύριακα για τα παράλια δεν γίνεται κατέληξε ο κ. Ευθυνμίου

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη: