Δυο κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Νομού Καρδίτσας οδεύουν όπως όλα δείχνουν προς αναβολή. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Λιμνών και τα Καραϊσκάκεια, εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας οι οποίες προφανώς φέτος δεν θα γίνουν εξαιτίας των περιορισμών που θα ισχύσουν το καλοκαίρι για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Αν και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά ακριβώς τα μέτρα που θα ισχύουν, θεωρείται βέβαιο ότι εκδηλώσεις που παραπέμπουν στη συγκέντρωση πολλών εκατοντάδων ή και χιλιάδων ατόμων δεν θα διεξαχθούν. Στο πλαίσιο αυτό το Φεστιβαλ Λιμνών και τα Καραϊσκάκεια προφανώς δεν θα γίνουν.

Πρόκειται για δυο εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός για την Καρδίτσα, που ενισχύουν την εξωστρέφειά της και φυσικά την προβολή της. Επιπλέον και οι δυο διοργανώσεις αποτελούν σημαντική διέξοδο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τους Καρδιτσιώτες καθως η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ το επίπεδο του περεχομένου τους υψηλό.

Όσον αφορά στις παραστάσεις το τοπίο είναι ακόμα θολό, εκτιμάται ωστόσο ότι οι περιοδείες μεγάλων θιάσων θα ματαιωθούν. Ετσι το πιο πιθανό είναι να μην δούμε παραστάσειςς φέτος στο υπαίθριο θέατρο της Μητρόπολης το οποίο επέλεγαν πολλοί θίασοι ως σταθμό για τις καλοκαιρινές τους περιοδείες. Τέλος κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τί θα γίνει με τις παραστάσεις των μικρών τοπικών θιάσων που γίνονται συνήθως το καλοκαίρι στα χωριά εκει όπου ο κόσμος που συγκεντρώνεται είναιπολύ λιγότερος.

Τζένη Σουλτανιά