Στο Δημαρχείο Καρδίτσας βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής εννέα εκπαιδευτικοί και 25 μαθητές που βρίσκονται εδώ και ημέρες στην πόλη μας στο πλαίσιο της 1ης συνάντησης εργασίας του Νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑ.Λ.

Στο Δημαρχείο τους καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος διοικητικών θεμάτων κ. Αριστοτέλης Σπάνιας ενώ συνοδευόταν και από τον δημοτικό σύμβουλο και διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ κ. Σωκράτη Παππά. Ο κ. Σπάνιας τους καλωσόρισε στην πόλη και στο Δημαρχείο και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην περιοχή. Στη συνέχεια προσέφερε συμβολικά δώρα στους εκπαιδευτικούς. Επίσης υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και για την πόλη να συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα. Ευχαριστίες για την υποδοχή στο δημαρχείο απεύθυνε και ο Δ/ντης του 1ου ΕΠΑΛ κ. Παππάς ο οποίος είπε ότι οι φιλοξενούμενοι μας θα φύγουν από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις. Να σημειωθεί πως τίτλος του προγράμματος είναι: «Professional Orientation – My future in Europe! Changes and Challenges for young people in different European Educational Systems», δηλαδή «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Το Μέλλον μου στην Ευρώπη! Ευκαιρίες και προκλήσεις για νέους ανθρώπους σε διαφορετικά Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Συστήματα». Οι συμμετέχουσες χώρες είναι: η Πολωνία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Εσθονία. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάγκη των νέων και κυρίως των μαθητών να πληροφορηθούν για τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται μέσα από τα εκπαιδευτικά συστήματα, ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα.
Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μετέχοντες πήραν μέρος σε παρουσιάσεις και συναντήσεις και επισκέψεις σχετικές με το θέμα όσο και με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, καθώς επίσης και της περιοχής μας. Επίσης έγιναν επισκέψεις στις όμορφες περιοχές που έχει να επιδείξει ο τόπος μας. Τέλος επισκέφθηκαν μουσεία της περιοχής και μέρη τα οποία έχουν χαρακτηριστεί