Kυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Κέφαλος» η προσωπική ποιητική συλλογή «Στεντόρειοι Ψιθυρισμοί» της Όλγας Δημ. Καλύβα, η οποία βραβεύτηκε με το βραβείο «ΑΙΣΧΥΛΟΣ» στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ».

Η Όλγα Καλύβα γεννήθηκε και ζει στο Προάστιο. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν. Ιωαννίνων. Έχει λάβει τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της νέας κίνησης λογοτεχνών Θεσσαλονίκης το 1996. Έχει βραβευτεί επίσης στον 13ο διαγωνισμό ποίησης Βόλου σε τρία έργα της με το 2ο βραβείο και στον 14ο διαγωνισμό ποίησης Βόλου με το 1ο και το 2ο βραβείο.

Επίσης για την ποιητική συλλογή «Κρινανθώνος Ενστάλαξις» έλαβε το βραβείο «ΣΑΠΦΩ» για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο διαγωνισμό «Κ.Π. Καβάφης 2019». Στο μήνυμα του ο εκδότης κ. Πλούταρχος Πάστρας σημειώνει μεταξύ άλλων: «κάθε ποίημα είναι σκαλισμένο στίχο-στίχο, πάνω στον βράχο του Ελικώνα. Σ’ εκείνο το βουνό που οι Μούσες επέλεξαν για κατοικία τους και από την κορφή του φωτίζουν τους εργάτες της τέχνης του λόγου. Έτσι και η διάνοια της ποιήτριας, Όλγας Καλύβα, φωτίστηκε από το φάος της αρχέγονης γνώσης του ποιείν.

Ο κλασικισμός της ελληνικής αρχαιότητας είναι έκδηλος σε όλα τα ποιητικά έργα της που συντροφεύουν την αισθητική της ψυχής μας, με το κάλλος των αρχαιοπρεπών λέξεών της. Ως άλλη μια διαπρυσία ιέρεια, πάνω στο βωμό των τεχνών, διακηρύσσει με θέρμη τον θρίαμβο της ποίησης. Παράλληλα, η «μήτρα» του πνεύματός της, γεννά σε όλους μας ποικιλόμορφα συναισθήματα, αγγίζοντας την ευαίσθητη χορδή της πέτρινης καρδιάς μας».

H Όλγα Καλύβα