Έξι νέοι και ο πατέρας τους λαμβάνουν σήμερα ιατρική φροντίδα, όταν η ολλανδική αστυνομία τους ανακάλυψε κρυμμένους σε ένα μυστικό δωμάτιο, σε μια απομονωμένη αγροικία.

Οι έξι νέοι, ηλικίας 18 έως 25 ετών, και ο άρρωστος πατέρας τους βρέθηκαν κοντά στο Ρούινερβολντ, ένα χωριό στην επαρχία Ντρέντε, στο βόρειο τμήμα της Ολλανδίας, έγινε γνωστό από τον δήμαρχο Ρόγκερ ντε Γκρουτ.

Οι 7 φαίνεται πως δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο εδώ και 9 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ντε Γκρουτ, ένας 58χρονος άνδρας, όχι ο πατέρας των παιδιών, συνελήφθη στο αγρόκτημα. Ο ρόλος του δεν έχει αποσαφηνιστεί.

«Εξ όσων γνωρίζω η μητέρα τους πέθανε προτού πάνε εκεί» εξήγησε.

«Η αστυνομία βρήκε αυτοσχέδιους χώρους διαμονής, όπου ζούσε η οικογένεια κρυμμένη».

Η οικογένεια, που σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ περίμενε το τέλος του κόσμου, βρέθηκε όταν ένα από τα αδέλφια δραπέτευσε και ζήτησε βοήθεια σε ένα κοντινό καφέ.

Ένας εργαζόμενος στο καφέ είπε στο RTV Drenthe ότι ένα από τα μέλη της οικογένειας, ένας 25χρονος άνδρας, μπήκε στο κατάστημα έχοντας ατημέλητη εμφάνιση και έδειχνε σαν να βρισκόταν σε σύγχυση, ενώ είπε ότι δεν είχε βγει έξω για εννέα χρόνια.

«Ήταν εμφανές ότι δεν είχε καμία ιδέα πού βρισκόταν ή τι έκανε» περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του καφέ Κρις Βέστερμπικ.

«Ανέφερε πως το είχε σκάσει και ότι χρειαζόταν επειγόντως βοήθεια».

Τα αδέλφια και ο πατέρας τους, ο οποίος ήταν κλινήρης έπειτα από εγκεφαλικό που είχε υποστεί, λαμβάνουν ιατρική βοήθεια, είπε ο δήμαρχος.

«Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα» εξήγησε ο Γκρουτ. «Και εμείς έχουμε πολλά. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια».

Τα αδέλφια φαίνεται πως διέμεναν σε ένα κρυφό κελάρι και ζούσαν τρώγοντας λαχανικά που καλλιεργούσαν και κρέας από τα ζώα που εξέτρεφαν σε έναν απομονωμένο κήπο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drenthe.