Με έναν… ολοκληρωτικό θρίαμβο και μια σαρωτική εμφάνιση η Αναγέννηση συνέτριψε τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης με σκορ 5-0 και πήρε ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

Μέσα σ’ ενα “κιτρινόμαυρο” παραλήρημα από την εξέδρα και τους οπαδούς της που δημιουργησαν μια καταπληκτική και εορταστική ατμόσφαιρα η αγαπημένη των Καρδιτσιωτών, ήταν συνεπέστατη στο ραντεβού της με την ιστορία!

Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού όλοι “ζούσαν και ανέπνεαν” γι’ αυτή την πρόκριση! Με μια ανΑΣΑ όπως έγραψε ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” στον τίτλο του στην προαναγγελία του αγώνα, χιλιάδες φίλοι του συλλόγου όπου κι αν βρίσκονταν στον κόσμο χάρηκαν με την ψυχή τους αυτή την επιτυχία που είναι μοναδική στα χρονικά!

Η Αναγέννηση θα είναι στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Οι αναφορές από το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας είναι ήδη περίοπτες κι αυτό δείχνει την αξία της φετινής καταπληκτικής διαδρομής!

Η ρεβάνς με τον Αγιο Νικόλαο αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα από τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη παρά το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Λασίθι.

Οι “κιτρινόμαυροι” με ωραίο ποδόσφαιρο, κατόρθωσαν να προηγηθούν με εύστοχο πέναλτι του Πολίτη που το κέρδισε ο Βιδάλ στο 17′

Ετσι τελείωσε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, οι Κρητικοί προσπάθησαν να βγουν μπροστά στην επανάληψη για να αντιδράσουν, αλλά η Αναγέννηση ήταν σαρωτική.

Το 2-0 ήλθε με τον Κλάους Αθανασιάδη στο 54′, για ν’ ακολουθήσουν δύο γκολ του Πλέγα στο 62′ και 72′ που έφεραν τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το τελικό 5-0 έγραψε ο Κοτσώνης με κεφαλιά στο 68′ μετά απο φάουλ του Μπενγκόα! Οι “κιτρινόμαυροι” κατέβασαν στροφές και μέσα σε ένα απίστευτο πάρτι που στήθηκε στο τέλος στην εξέδρα και στον αγωνιστικό χώρο, πανηγύρισαν την ιστορική πρόκριση.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκόλιας, Λαγός (46΄ Μπάλλας), Κοτσώνης, Πολίτης (77΄ Θεολόγης), Μανιός, Σταμόπουλος (77΄ Γκουγκούδης), Πλέγας, Βιδάλ (64΄ Γκίνη), Αθανασιάδης (64΄ Μπενγκόα)
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής (69΄ Τζιλάι), Κατσαρός, Πιθαρούλης (78΄ Μαυρής), Τσανάι, Φουκαράκης, Κίτος, Μηνάς, Παπαδόπουλος (78΄ Πάγια), Νοκάι.

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο, τις εκδηλώσεις του κόσμου και τις δηλώσεις, ενώ πλούσιο δισέλιδο αφιέρωμα για την ιστορική ημέρα, στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”.